Inovace, na kterou jste čekali: nová Apple TV představuje ovladač s USB-C

Inovace, na kterou jste čekali: nová Apple TV představuje ovladač s USB-C
Fotografie: Apple
  • Ovladač se nyní nabíjí skrze USB-C, ovšem nabíjecí kabel v balení již nenajdete
  • O výkon se stará čipset Apple A15 Bionic, velikost úložiště může činit až 128 GB

Ačkoliv si pro nás dnes Apple nepřichystal velkolepou show jako v případě oznámení nové řady iPhonů 14, došlo i tak na představení hned několik novinek. Z hardwaru jsme se kromě nových iPadů Pro s brutálně výkonným čipsetem M2 či desáté generace „základního“ iPadu dočkali rovněž oznámení nové Apple TV. Ta je mezigeneračně výkonnější, má upravený obsah balení a hlavně... chlubí se moderním USB-C, skrze které budete nabíjet dálkové ovládání.

Apple TV 4K (2022)

Stran designu se jedná o stejnou „krabičku“ jako verze představená minulý rok, téměř nic se nezměnilo ani u dálkového ovládání, tedy kromě již zmíněného nasazení moderního USB-C, jenž nahradil proprietární Lightning. Má to pouze jeden malý háček, do balení přestal výrobce přidávat nabíjecí kabel. Scházet na druhou stranu nebude alespoň napájecí kabel pro samotnou Apple TV. Propojení mezi Apple TV a televizorem či monitorem probíhá skrze HDMI kabel, jehož obstarání nechává výrobce na zákazníkovi. V případě nabíjecího kabelu pro dálkové ovládání pak vyvstává otázka, jestli Apple nechá u příští generace iPhonů zmizet nabíjecí kabel i z jejich již tak environmentálně „očesaného“ balení, přestože k iPadům stále dodává kabel i napájecí adaptér.

Z další výbavy Apple TV (oficiální označení je i tentokrát „Apple TV 4K“) zaujme vysoce výkonný čipset Apple A15 Bionic, který má být o 50 % výkonnější oproti A12 u předchozí generace. Novinkou je také podpora HDR10+ v propojení s televizory Samsung, Panasonic a TCL.

Apple TV 4K (2022)

Novinku si Apple cení na 4 190 Kč v základním provedení s Wi-Fi a 64GB úložištěm, respektive 4 790 Kč u varianty s podporou Wi-Fi i kabelového propojení skrze ethernet, která má navíc 128GB úložiště. Již nyní si můžete Apple TV 4K objednat, a to třeba rovnou na apple.com, přičemž v běžném prodeji bude od 4. listopadu. Jako bonus je možné při nákupu získat tři měsíce bezplatné videostreamovací služby Apple TV+.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze