iVysílání České Televize míří na velké obrazovky, první na řadu jde Android TV

iVysílání České Televize míří na velké obrazovky, první na řadu jde Android TV
Fotografie: Česká Televize
  • Podmínkou ke stáhnutí je minimálně verze Android TV 5.1 a novější
  • Ještě v letošním roce dojde k rozšíření na další chytré televize

Oblíbený archiv všech pořadů České Televize iVysílání se konečně rozšiřuje na další platformy. Doposud jste iVysílání mohli konzumovat buď přes webové rozhraní, mobilní aplikaci, nebo skrze HbbTV, tedy hybridní televizní vysílání, avšak podmínkou byl příjem televizního signálu skrze DVB-T2. To bylo v dnešní době již poměrně svažující, a tak Česká Televize oznámila příchod vlastních aplikací pro chytré televize. Jako první přišel na řadu operační systém Android TV.

iVysílání

Nová aplikace poskytne možnost sledovat pořady České televize v designu třetí generace iVysílání. Samotné rozhraní bude obsahovat přehledné tematické členění obsahu, živé internetové vysílání bez nutnosti přijímat televizní signál, filtraci programů a nabídku pořadů určených pouze pro online vysílání. Součástí bude i vylepšený způsob vyhledávání a možnost spravovat oblíbené a rozsledované pořady.

iVysílání

„Česká televize tímto krokem pokračuje v zásadních inovacích iVysílání, kdy po prosincovém startu další generace webu, březnovém spuštění zcela nových mobilních aplikací a dubnovém uvedení verze pro HbbTV navazujeme první Smart TV platformou a nadále pracujeme na rozvoji technologických systémů, nových funkcionalit i konkrétních distribučních platforem iVysílání,“ uvádí výkonný ředitel Nových médií České televize Marek Doležel.

iVysílání

V tuto chvíli je aplikace dostupná pro chytré televize s Android TV 5,.1 a novějším, hledejte ji tradičně v obchodě Google Play. Pozitivní zprávou je, že Česká Televize již pilně pracuje i na aplikacích pro další známé televizní operační systémy. Ještě letos se tak iVysílání objeví pro televize Samsung, Panasonic a LG. Stranou nezůstane ani platforma Apple TV.

iVysílání
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze