Platforma iVysílání se nově dostává na televize Philips a Hisense

Platforma iVysílání se nově dostává na televize Philips a Hisense
Fotografie: Česká Televize
  • iVysílání již bylo dostupné pro Android TV, webOS či Tizen
  • Nově budou podporovány systémy Titan OS a Vidaa

Oblíbený archiv všech pořadů České Televize iVysílání se již dávno neomezuje pouze na prostředí tzv. červeného tlačítka v rámci HbbTV (hybridní televizní vysílání). Česká Televize postupně připravila aplikace pro přední operační systémy nacházející se v chytrých televizích. Logicky tak přišel na řadu Android TV, Tizen od Samsungu či webOS od Googlu. Na vlastní aplikaci mohou spoléhat také majitelé Apple TV.

Podoba aplikace iVysílání od České Televize

Ačkoliv tak má Česká Televize hlavní systémy pokryté, pokračuje ve vývoji aplikaci dále a nově oznámila, že se dostupnost rozšiřuje. Již v těchto dnech by se aplikace měla objevovat v obchodech televizí Philips, které jsou vybaveny systémem Titan OS. Philips současně zároveň připravuje upgrade modelů 2021 a 2022, aby bylo iVysílání dostupné i na televizorech Philips se systémem Saphi. Radovat se mohou i majitelé novějších modelů chytrých televizí značky Hisense. Momentálně je aplikace dostupná na všech modelech Hisense s operačním systémem Vidaa od modelového roku 2022. Probíhají však interní testy týkající se možného upgradu i modelů z let 2021 a 2020.

„Televizní verze iVysílání je tak dnes již dostupná na sedmi televizních platformách. Kromě masivně využívané verze HbbTV (červené tlačítko) se jedná o Smart TV verze pro systémy Android TV (mj. televizory Sony, Philips, TCL, JVC a řada dalších), Samsung Tizen, LG WebOS a Apple TV. Nově i pro platformy Hisense a Philips,“ zrekapituloval produktový manažer televizních platforem Jan Zeman.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze