Jaké filmy a seriály jsou na Netflixu nejsledovanější?

1. díl
Jaké filmy a seriály jsou na Netflixu nejsledovanější?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Netflix pravidelně zveřejňuje nejsledovanější filmy a seriály, které nasbíraly nejvíce hodin zhlédnutí za 91 dní od premiéry
  • Anglicky mluvícím seriálům vévodí Wednesday a Stranger Things
  • U filmů je to Red Notice a K Zemi hleď!

Netflix pravidelně vydává seznamy těch nejoblíbenějších filmů a seriálů. Dříve byl seznam seskládám na základě shlédnutí za prvních 28 dní od premiéry. Netflix však letos přešel na interval 91 dní. Pokud pravidelně sledujete filmy a seriály na této streamovací platformě, nejspíše tušíte, které snímky se dostaly na přední příčky. Pojďme si dnes připomenout ty nejlepší v angličtině.

Top 5 seriálů

  1. Wednesday (1. série) – Wednesday Addams je přeložena na akademii Nikdy více a tam je svědkem zabití spolužáka monstrem. Začne tak pátrat po tom, kdo ono monstrum je. Oblíbený seriál, který čeká na pokračování má na Netflixu 1 718 800 000 hodin zhlédnutí.

  2. Stranger Things (4. série) – tento seriál se od první série dostával do popředí sledovanosti. Hlavní postavou je dívka, která má díky experimentům nadpřirozené síly. Problémem se stává obrácený svět, který pohlcuje Hawkins a parta dospívajících se tomu všemu snaží zabránit. Zatím poslední vydaná série má na kontě 1 838 000 000 hodin zhlédnutí.

  3. Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera – seriál vytvořený na základě skutečné události popisuje zvrácenosti Jeffreyho Dahmera, který zabíjel muže více jak deset let, než byl dopaden. Za 91 dní měl 1 031 100 000 hodin zhlédnutí.

  4. Bridgertonovi (1. série) – seriál natočený podle historických románů od Julie Quinn. Osm sourozenců Bridgertonových hledá na počátku 18. století lásku mezi vyšší společnosti. Seriál nasbíral 929 300 000 hodin zhlédnutí.

  5. Dámský Gambit – příběh o mladé dívce ze sirotčince, která má mimořádný talent na hraní šachů a chce být nejlepší na světě. V cestě ji ale stojí její závislost. Celkově má tento seriál 746 400 000 hodin zhlédnutí.

Top 5 filmů

  1. Red Notice – Člen FBI se musí spojit s hledaným zlodějem, kterého původně měl zatknout, aby dopadli další podvodnici, která je vždy o krok před nimi. Zápletka možná trochu klišé, ale stále funguje. Tato akční komedie měla za prvních 91 dní od premiéry 454 200 000 hodin sledování.

  2. K Zemi hleď! – katastrofický film, který pojednává o kometě, která se blíží k Zemi. Astronomové, kteří na ni ale upozorní, nejsou bráni zrovna vážně a na záchranu lidstva pak už může být trochu pozdě. Hvězdně obsazený film má 408 600 000 hodin zhlédnutí.

  3. Projekt Adam – Adam Reed (Ryan Reynolds) cestuje časem a nouzově přistane v roce 2022, kde narazí na svoje dvanáctileté já a domluva mezi nimi není úplně nejsnadnější, a to musí zachránit lidstvo. Tato sci-fi komedie má 281 000 000 hodin zhlédnutí.

  4. V pasti – thriller se Sandrou Bullock podle knižní předlohy. Lidé poté, co uvidí nadpřirozenou tajemnou sílu, spáchají sebevraždu. Hlavní hrdinka se ukryje s dalšími lidmi v domě. Brzy ale začnou docházet zásoby, a tak je potřeba situaci řešit. Tento film vynesl Netflixu 325 300 000 hodin zhlédnutí.

  5. The Gray Man – hvězdně obsazený film, který pojednává o agentovy CIA, který odhalí tajemství, jež by mohlo agenturu zničit. Na jeho hlavu je vypsána odměna, a tak začíná boj o přežití. Film se většinu času natáčel v Praze a nasbíral 299 500 000 hodin zhlédnutí.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze