Na co se o Halloweenu dívat na HBO Max?

Na co se o Halloweenu dívat na HBO Max?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Máme pro vás tipy na seriály a filmy, které jsou mysteriózní, hororové i postapokalyptické
  • Pokud se chcete dívat i s dětmi, můžete shlédnout Addamsovu rodinu

Blíží se Halloween a s ním přichází i čas pustit si nějaký strašidelný či hororový film nebo seriál. HBO Max má toho v zásobě hodně a my jsme pro vás vybrali ty nejlepší, které stojí za shlédnutí, a to ať už se rádi bojíte, nebo se chcete dívat s dětmi. Veškeré níže uvedené tituly si můžete vychutnat jak v originále, tak s českým dabingem.

The Outsider

Máte rádi Stephena Kinga? Tahle minisérie byla natočena podle jeho knižní předlohy. Psychologický hororový seriál začíná vraždou chlapce, který je nalezen zmrzačený v lese a vše ukazuje na baseballového trenéra, který je následně zatčen. Poté, co vyšetřovatelé zjistí, že to nemohl udělat, začnou zkoumat možnost, že vrahem bylo monstrum. Jak je u Kinga zvykem, i v tomto seriálu se můžete těšit na nadpřirozené jevy a nečekané rozuzlení.

The Last of Us

Asi nejznámější seriál tohoto roku, který se dostal na přední příčky sledovanosti na HBO Max. Seriál byl natočen podle videohry a děj se odehrává v postapokalyptickém světě, který je zpustošen houbou Cordyceps. Ta se dostává do těl lidí a dělá z nich zombii. Joel (Pedro Pascal) má za úkol přivést Ellie (Bella Ramsey) k hlídce Světlonošů, která chce získat lék při nakažení houbou. Ellie se totiž nakazila, ale nepřeměnila v zombie. V první sérii tak můžeme sledovat jejich cestu která přinese několik zvratů.

Addamsova rodina

Adaptací na tuto rodinu je několik, na HBO Max se můžete podívat na kreslenou verzi z roku 2019 a je tak vhodnou volbou na filmový večer s dětmi. Zvláštní rodinka, která si libuje ve věcech, které by ostatní ani nenapadli, žije v domě daleko od civilizace. Vše se ale změní, když Wednesday najde na zahradě červený balónek a začne chtít poznat i svět venku. Přemluví tak svoji matku a začne chodit na místní střední školu. Na zápletce ještě přidá moderátorka reality TV, která se bude chtít Addamsovy rodiny zbavit.

Sirotek: první oběť

Pokud jste viděli film Sirotek, určitě stojí za shlédnutí i tento snímek, který začíná v Estonsku, kde je Leena Klammer zavřená na psychiatrii. Díky nemoci ve svých 30 letech vypadá pořád jako dítě, čehož také následně využije. Z léčebny se jí podaří utéct a následně je převezena do Ameriky, jelikož se začne vydávat za ztracenou dceru Esther. Je pravdou, že v tomto filmu narazíte v některých momentech na stejnou zápletku jako u původního filmu. I v tomto případě se například Esther zamiluje do adoptivního otce, ale v tomto příběhu není jedinou, kdo má tajemství.

Cesta ven

Tento hororový seriál má zatím dvě řady, ale třetí na sebe už nenechá dlouho čekat. Pokud máte rádi seriály, kde se pravda ukazuje postupně, ale zároveň není vše zdlouhavě roztahané na několik dílů, pak vás Cesta ven určitě bude bavit. Seriál pojednává o menším městečku v Americe, ze kterého není cesty ven, pokud do něj už jednou vkročíte. O nadpřirozeno, které se prolíná celým seriálem není nouze, ale je tu zásadní problém – lidé nesmějí po západu slunce vycházet ven, jinak nepřežijí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze