Kde se hraje Cyberpunk 2077 nejlépe? Porovnali jsme NVIDIA Shield Pro a PlayStation 5
test

Kde se hraje Cyberpunk 2077 nejlépe? Porovnali jsme NVIDIA Shield Pro a PlayStation 5

1
  • Služba GeForce NOW propůjčí hráčům výpočetní výkon drahých počítačů včetně podpory RTX
  • Posuďte vizuální podání u konzole Shield Pro a PlayStationu 5
  • Jaká je kvalita streamovaného obsahu?

V naší podrobné recenzi kontroverzní hry Cyberpunk 2077 jsme se pokusili zhodnotit nejnovější počin polského studia CD Projekt, které se dříve proslavilo sérií Zaklínač. Hned na začátek si otevřeně přiznejme, že tento megalomanský projekt v době spuštění nesplnil vysoká očekávání herního světa. Potenciál této hře však rozhodně upřít nelze. A pokud máte slabost pro Keanu Reevse nebo skvěle napsaný příběh z dystopického prostředí, měli byste si Cyberpunk 2077 rozhodně vyzkoušet.

Možností, jak (respektive kde) si hru zahrát máte hned několik. Suverénně nejlépe jsou na tom majitelé PC, kde je hra technologicky nejvyspělejší a také nejlépe odladěná. Kde však sehnat dostatečně výkonný hardware v době, kdy trh není schopen uspokojit poptávku ani po next-gen konzolích a další dříve zcela běžné elektronice? Elegantním řešením může být služba GeForce NOW od společnosti NVIDIA, která hráčům propůjčí tolik potřebný výpočetní výkon a hry z digitálních obchodů s PC hrami (jako je Steam nebo GOG) jim streamuje na vybraná zařízení, mezi nimiž najdeme Android TV, macOS, Windows, ale i Android. A protože nás zajímala kvalita takto streamovaného obsahu, rozhodli jsme se porovnat Cyberpunk 2077 na herní konzoli Shield Pro s verzí pro PlayStation 5.

Rozdílů mezi jednotlivými platformami je hned několik, nejprve však uveďme, že zatímco Shield Pro využívá (nejlépe optimalizovanou) počítačovou variantu, na PlayStationu 5 běží pouze mírně vylepšená PS4 verze. U konzole Shield Pro se lze přitom spolehnout na podporu 4K rozlišení (dopočítaného pomocí AI), přítomnost ray-tracingu (RTX) nebo mnohem uvěřitelnějšího prostředí díky schopnosti vykreslení násobně většího množství osob na scéně, viz porovnávací ukázky níže a v přiloženém videu.

GeForce NOW verze
PlayStation 5 verze

U porovnávaných 4K screenshotů si lze všimnout mnohem lepšího nasvícení v pozadí, stínů, odrazů a množství detailů v obličejích postav, kdy oproti tomu verze na PlayStationu působí poměrně ploše. Za zmínku stojí také mnohonásobně vyšší počet osob na scénách, díky čemuž působí prostředí reálnějším dojmem, stejně jako vyšší rozlišení textur, opět ve prospěch konzole Shield Pro.

Bezpochyby největší výhodou je však, že i pokud nevlastníte výkonný počítač nebo „next-gen“ herní konzoli, ale rádi byste si Cyberpunk 2077 vyzkoušeli, představuje služba GeForce NOW snadno dostupnou alternativu, která nabídne výkon drahých počítačů. Bonusem navíc pak je, že Shield Pro neslouží jen jako herní konzole, ale také jako multimediální domácí centrum.

Diskuze ke článku
Petr Pastyřík
Petr Pastyřík
Joo a nebo si taky můžeš nechat posílat screen shoty od kámoše... Nějak nevidím přílišné rozdíl s tím,, výkonem drahých počítačů ":D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze