Kdo (si) hraje nezlobí. Kterých 5 videoher by nemělo uniknout vaší pozornosti?

Kdo (si) hraje nezlobí. Kterých 5 videoher by nemělo uniknout vaší pozornosti?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fzone.cz
  • Připravili jsme pro vás seznam pěti povedených videoher
  • Na své si přijdou milovníci akce, fantasy i hororu

Máte před sebou volný víkend? Nebo jste jen deprimovaní ze současné situace a rádi byste na chvíli „utekli“ do herního světa, ale nevíte, u které hry stojí za to trávit čas, když je jich na trhu tolik? Připravili jsme pro vás výběr několika videoher špičkové kvality, které nabízí poutavý příběh i parádní audiovizuální zpracování.

Metro Exodus

V postapokalyptickém Rusku se ocitáte v kůži Artyoma, který je, stejně jako zbytek populace Moskvy, uvězněn v metru, jež sužují útoky nejrůznějších monster, ale také lidských protivníků. Poslední díl série Metro, která vychází ze stejnojmenné knižní předlohy Dmitry Glukhovskeho (konkrétně Metro 2035), sází na skvěle napsaný příběh, rozsáhlý herní svět a volnost, kterou má hráč při řešení zadaných úkolů. Každou misi tak lze zpravidla dokončit hned několika způsoby a na rozdíl od předchozích dílů se budete moci podívat hned do několika různých částí Ruska.

Pokud jste četli knihu, nebo jen hledáte skvělou hru s prvky hororu, měli byste dát Metru rozhodně šanci. V neposlední řadě je také třeba dodat, že abyste si užili Metro Exodus naplno, není nutné, abyste byli obeznámeni s předchozími díly či knižní předlohou.

The Last of Us

Exkluzivní hra, která získala stovky prestižních ocenění a pro mnohé se stala důvodem k nákupu herní konzole PlayStation, sleduje příběh Joela a Ellie. Dvojice, která se vydá putovat napříč americkými státy, kdy Joel zaujme pozici opatrovníka mladé dívky Ellie, vám rychle přiroste k srdci. Styl vyprávění i skvěle napsané postavy u hráče budují nevídaně silné citové pouto jako málokterá další hra a věřte, že v některých momentech budete mít slzy na krajíčku.

Neméně zajímavý je „úhlavní nepřítel“, za kterého by se dala považovat (skutečně existující) parazitická houba rodu cordyceps. Ta v reálném světě napadá menší hmyz, z jehož těla získává živiny a následně nad ním zcela převezme kontrolu. V The Last of Us můžeme zjistit, co by se stalo, kdyby se tato houba stala nebezpečnou i pro lidi.

Resident Evil 3

Novinka se zvučným jménem Resident Evil je povinností pro všechny příznivce zombie hororů. Původní hra byla kompletně přepracována, takže dostala nový (velmi povedený) audiovizuální kabátek, vylepšené ovládání i některé nové herní mechanismy. Pokud máte pro strach uděláno, můžete se vydat na dobrodružství s Jill Valentine, která se pokouší zjistit, co se stalo v městě Raccoon City zamořeným krvelačnými zombiemi.

Pro co nejlepší zážitek doporučujeme Resident Evil 3 hrát s kvalitními sluchátky a ideálně v noci.

Days Gone

Další exkluzivita pro konzoli PlayStation vás posadí za řídítka motorky Deacona – drsného člena motorkářského gangu, který přišel o manželku a nyní bojuje o přežití ve zpustošeném světě zamořeném zombiím podobným kreaturám, které kdysi bývaly lidmi.

Pomyslnou třešničkou na dortu jsou souboje s takzvanými hordami, kdy musíte utéct desítkám až stovkám nestvůr a v ideálním případě přijít na způsob, jak je odstranit. Hra je plná akce odehrávající se v krásné přírodě amerického Oregonu, ale také nečekaných příběhových zvratů.

Zaklínač 3: Divoký hon

Výběr zakončíme ve srovnání s předchozími hrami méně hororovým Zaklínačem z pera polského autora Andrzeje Sapkowského. Knižní předloha, kterou velmi pravděpodobně znáte alespoň jako seriál na Netflixu, se totiž může pochlubit rovněž famózním herním zpracováním.

Zaklínač 3 nabízí neuvěřitelně rozsáhlý herní svět plný zajímavých úkolů s příběhem, který vás jen tak nepustí. V průběhu hraní oceníte rovněž skvělý hudební doprovod, originální postranní úkoly a celou řadu možností, jak vylepšit výbavu hlavního hrdiny Geralta z Rivie. Pokud jste fanoušky fantasy a zaujal vás seriál či kniha, rozhodně si Zaklínače pořiďte. Přestože se jedná již o trochu starší titul, za pár stovek korun získáte desítky hodin skvělé zábavy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze