Koronavirus narušuje mezilidské vztahy

Koronavirus narušuje mezilidské vztahy
Fotografie: unsplash.com
  • Neshody mezi lidmi vznikají kvůli dodržování protiepidemických opatření, karantény nebo práci z domova
  • Během pandemie se rapidně zvýšila rozvodovost
  • Rodiče se hádají kvůli očkování dětí

Pandemie koronaviru si na lidech vybrala velkou emocionální daň. Lidé po celém světě se potýkají s tragickými ztrátami svých nejbližších. Zároveň ale také s každodenním tlakem kvůli izolaci, karanténě, práci z domova, omezení školní docházky atp.


Zatímco si mnoho rodin užívalo během pandemie čas strávený spolu, existuje i mnoho párů, kterým pandemie nepřinesla nic dobrého. Mezi lidmi začaly vznikat hádky o dodržování protiepidemických opatření, očkování dětí nebo dokonce o samotném vzniku viru. „Manželské konflikty od začátku pandemie rapidně narůstají. Zaznamenala jsem velký nárůst počtu klientů, kteří se chtějí rozvést. Denně dostávám tři až čtyři nové zprávy s dotazem na mé služby. Před koronavirem takový zájem o mé služby nebyl,“ řekla pro cnbc.com rozvodová právnička Lisa Beth Older. Právnička uvedla, že o rozvod žádaly hlavně páry, které musely pracovat z domu a trávit spolu více času. Největší právnická firma ve Velké Británii uvedla, že nárůst žádostí o rozvod se zvedl o 95 %.

Spory vznikají také mezi rodiči, kteří se rozdělují na dvě skupiny – pro očkování dětí a proti. „Mluvil jsem s rodiči, kteří mají různé názory na závažnost koronaviru, nošení roušek a nezbytnost očkování. Všechny jejich obavy se dají řešit bez hádek,“ uvedl rodinný právník Ron Kauffman.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze