Lidl představuje chytrou domácnost Smart Home

Lidl představuje chytrou domácnost Smart Home
Fotografie: Lidl
  • Lidl představil svůj nový koncept Smart Home
  • Lidé mohou svůj domov zabezpečit a chytře vybavit
  • Zařízení se dají ovládat pomocí aplikace nebo dálkového ovladače

Na lidl-shop jsou k dostání inteligentní osvětlení, LED žárovky a další chytré příslušenství v podobě senzorů pohybu nebo dveřního a okenního senzoru. Zařízení Lidl Home je možné ovládat prostřednictvím aplikace, dálkového ovladače nebo hlasovými pokyny. Aplikace umožňuje ovládat celé místnosti, uživatelé tak mohou například rozsvítit a zhasnout všechna světla najednou nebo změnit intenzitu či barvu osvětlení. Navolit lze také oblíbený režim, který zpříjemní atmosféru při filmovém večeru i posezení s přáteli. Lidl se tedy vydává cestou jako například IKEA.

K dispozici je samozřejmě také dálkové ovládání, ke kterému lze pomocí aplikace přiřadit až 25 světel. Hlasové ovládání pak umožňuje nastavovat osvětlení hlasovými pokyny v angličtině nebo dalších světových jazycích. Kromě komfortu přináší koncept Smart Home také větší bezpečnost. V nabídce je například dveřní a okenní senzor, který detekuje otevírání/zavírání oken a dveří a v případě neoprávněné manipulace spustí alarm. Jako výstražné zařízení lze použít také senzor pohybu, který rozpoznává pohyb pomocí infračerveného senzoru a rovněž disponuje alarmem, stejně dobře může ale posloužit i pro ovládání osvětlení.

Všechny výrobky jsou pak typické svou jednoduchou instalací a ovládáním a jsou kompatibilní díky platformě ZigBee se systémy jiných výrobců, kupříkladu Philips Hue nebo Osram Lightify. V neposlední řadě jsou také šetrné k životnímu prostředí. Koncept Smart Home navíc není jednorázovou kampaní. V roce 2021 se mohou zákazníci těšit postupně na další přírůstky v podobě videozvonku, kamery, termostatu, Wi-Fi routeru nebo smart topení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze