Loewe představuje koncept televizoru blízké budoucnosti

Loewe představuje koncept televizoru blízké budoucnosti
  • Společnost Loewe představuje televizi budoucnosti
  • Tenká bude jen několik milimetrů, elektronika se bude nacházet mimo obrazovku
  • Koncept může připomínat konkurenční řešení od LG

Společnost Loewe představila a dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti. Nyní ukázal tento německý výrobce svoji vizi televizí pro nejbližší budoucnost, a to pod pracovním názvem Loewe Bild X Concept. Základní charakteristikou je osobitý design, odstranění mnoha kabelů a důraz na to, aby mohl být maximálně designově vytěžen displej tenký jen několik milimetrů.

LOEWE bild X Concept

Technologie umožňují vyrábět zobrazovací panely o velké úhlopříčce s tloušťkou pouhých několik milimetrů. Přesto dosud není zcela běžné umístit televizor na stěnu tak, aby mohl být tento dominantní prvek vizuálně maximálně využit. (Výjimku snad tvoří jen Wallpaper TV LG SIGNATURE OLED TV W, kterou si již můžete pořídit.) Televizor totiž kromě samotné obrazovky obsahuje také audiosystém, elektroniku, která se stará o zpracování obrazu, a také konektory, které uživatelé logicky vyžadují. Posledně jmenovaný aspekt má navíc za následek množství kabelů, které k designovému přístroji vedou a které je potřeba důmyslným způsobem schovávat. Loewe Bild X Concept, který prezentovala společnost Loewe na letošním veletrhu IFA, řeší všechny tři prvky a ukazuje vizi, se kterou se reálně již v blízké budoucnosti setkáme, a to zcela běžně, ne pouze okrajově (viz řešení LG).

Oddělení elektroniky od zobrazovací části

Jednoduchá myšlenka, která odpovídá minimalistickému pojetí moderní doby. Inženýři v Loewe představili televizor skládající se ze dvou částí – samotného displeje v elegantním kovovém rámu zlaté barvy a elektroniky vestavěné do samostatného boxu. Obrazovka, která je založena jak jinak než na nejmodernějším 4K OLED panelu, tak může být instalována přímo na stěnu nebo do prostoru (konkurenční řešení od LG je koncipováno pro pověšení na zeď).

Loewe bild X concept
Loewe Bild X Concept

Prvky, které se starají o vedení a zpracování signálu ze všech potřebných zdrojů (internet, satelitní a televizní vysílání, všechny typy přehrávačů a herních konzolí), tak mohou být skryty očím. Obě části spojuje jediný ultra plochý kabel, který zásobuje displej jak elektřinou, tak i obrazovými daty. Volba plochého kabelu je vhodná z hlediska jeho připojení do tenkého displeje i z pohledu celkového designu.

Zvuk dle přání uživatele

Představený koncept vychází z předpokladu, že každý uživatel má při sledování televize jiné nároky na zvukovou kulisu, případně chce v místnosti jediný audiosystém pro televizor i poslech hudby. Loewe Bild X Concept nabízí variabilitu. Předpokládá buď využití designově sladěného setu reproduktorů bezdrátové řady Loewe klang 9, připojení stávajících audio komponent v místnosti, nebo doplnění přístroje libovolným soundbarem.

Loewe bild X concept
Loewe Bild X Concept

Společnost BaSys, výhradní distributor produktů Loewe pro Českou republiku, očekává, že televizor založený na představené vizi Bild X bude uveden do reálného prodeje v průběhu příštího roku.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze