LG ukázalo aktualizovaný webOS 6.0 pro televize a upgradovaný ovladač

LG ukázalo aktualizovaný webOS 6.0 pro televize a upgradovaný ovladač
Fotografie: LG
  • Operační systém webOS 6.0 podporuje i Amazon Alexu nebo Asistenta Google
  • Dálkový ovladač Magic Remote má nová tlačítka i funkce

Společnost LG Electronics v rámci veletrhu CES 2021 oznámila zavedení aktualizované verze systému webOS 6.0 pro nové chytré TV OLED, QNED Mini LED, NanoCell a UHD. Od roku 2014, kdy byl operační systém představen, je tento update údajně tím nejvýznamnějším. Společně s dálkovým ovladačem Magic Remote by měla televizní platforma divákům přinést lepší zážitek ze streamovaného obsahu.

Magic Remote

Vylepšený osobní asistent LG ThinQ AI nově podporuje i hlasové příkazy jak od Amazon Alexy, tak od Asistenta Google. Dálkový ovladač Magic Remote proto přichází s novými tlačítky, která tyto asistenty aktivují. Na ovladači ale najdeme i tlačítka, která spustí Netflix, Amazon Prime Video nebo Disney Plus.

Nová funkce Next Picks umí odhalit osobní vkus, na základě kterého TV doporučí dva živě vysílané programy a jeden titul ze streamovacích služeb. Další významnou funkcí je Magic Tap, která pomocí NFC usnadňuje odesílání fotografií a videí z mobilního telefonu přímo do TV. Magic Explorer pak nabízí rozšiřující informace o tom, co je na obrazovce.

webOS 6.0
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze