Muž přežil 14 hodin v Tichém oceánu zachycený na mořském odpadu

Muž přežil 14 hodin v Tichém oceánu zachycený na mořském odpadu
Fotografie: unsplash.com
  • Do vody spadl okolo čtvrté ráno po noční směně na lodi Silver Supporter
  • Posádka si po šesti hodinách všimla, že je pryč a vydala se ho zachránit
  • Muž přežil bez zranění

Vidam Perevertilov, 52 letý muž, strávil 14 hodin v oceánu poté, co v brzkých ranních hodinách spadl z nákladní lodi do Tichého oceánu. Neměl na sobě záchrannou vestu a po pádu do vody se rozhodl plavat k černé skvrně, kterou uviděl. Po východu slunce zjistil, že je to stará rybářská bóje, které se držel do své záchrany. Nebyla ani k ničemu ukotvená, byl to jen kus mořského odpadu.


Do vody spadl okolo čtvrté hodiny ráno z lodi Silver Supporter, na které pracoval. Vidam začal po noční směně cítit různé zdravotní obtíže. Bylo mu horko a točila se mu hlava, tak se vydal na palubu, nadýchat se čerstvého vzduchu. Že spadl přes palubu si nepamatuje, možná omdlel. Posádka si toho nevšimla a odplula. Trvalo asi šest hodin, než si ostatní všimli, že jeden člen posádky chybí. Loď se ihned vrátila po své trase zpět, aby Vidama našla. Když Vidam zahlédl loď, začal volat a posádka jej zaregistrovala. Podle posádky vypadal po záchraně o 20 let starší.

O jeho zážitku vyprávěl jeho syn Marat pro Stuff: „Pravděpodobně by se hned utopil, ale on se vždy udržoval v kondici, a proto si myslím, že přežil.“

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze