Na co se o Halloweenu podívat na Netflixu?

Na co se o Halloweenu podívat na Netflixu?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Připravili jsme pro vás několik tipů na filmy a seriály, u kterých se budete bát
  • Pokud máte rádi filmy podle skutečné události, můžete se podívat na Ďábelské alibi nebo minisérii Vidím vás
  • Jestli se raději u filmu bavíte, zkuste Scary Movie

Ačkoliv je halloween americký svátek, u nás už jej máme také nějakou dobu v podvědomí. Pokud máte rádi filmy či seriály s nádechem tajemna, nebo se prostě rádi bojíte, pak pro vás máme několik tipů, na co se na Netflixu podívat. A pokud se spíše chcete zasmát, tak i přesto se najde několik filmů, které se budou pro toto období hodit.

Vidím vás

Tato minisérie o sedmi dílech byla natočena podle skutečných událostí. Rodina se nastěhuje do krásného velkého domu, který si začnou opravovat k obrazu svému. Po nastěhování ale začnou chodit nevyžádané dopisy od „Watchera“, který je sleduje. Radost z nastěhování kazí i sousedi, kteří jsou více než podivní. Nedělá jim problém procházet se po jejich pozemku, nebo dokonce chodit po domě bez ohlášení. Podaří se rodině všechna tajemství odhalit?

Kabinet kuriozit Guillerma del Tora

Hororová kolekce, která byla na Netflix přidána minulý rok, má celkem osm dílů, přičemž každý vypráví jiný příběh. Scénárista Guillerma del Tora vytvořil v každém díle tajemné nadpřirozeno, které ve vás vyvolá strach a nepříjemné pocity. V jednom z dílů se můžete setkat s krysami, které jsou abnormálně velké a pod hřbitovem vytvářejí chodby. Co se ale stane, když se do míst dostane vykradač hrobů? V dalším díle se vám přiblíží život Stacey, která chce být hezčí a lépe zapadnout do kolektivu. V televizi ji nabídnou zázračnou mast, která ovšem způsobí více než zkrášlení.

Wednesday

Addamsova rodina nepochybně patří do halloweenského výběru. Na Netflixu můžete shlédnout první řadu Wednesday, která vás zavede do akademie Nikdy více (Nevermore). Poté, co Wednesday uvidí na vlastní oči netvora, který zabije jejího spolužáka, se snaží přijít na to, kdo za vraždami stojí. Navíc na této škole dříve studovala i její matka Morticia, a tak se odhalí i pár tajemství o jejích rodičích.

Scary Movie

Kdo by neznal dnes již kultovní sérii pěti filmů, jež paroduje jiné. První film Scary Movie: Děsnej biják byl natočen už v roce 2000, a pokud jste viděli filmy jako Vřískot, Šestý smysl, Matrix, Záhada Blair Witch a Tajemství loňského léta, tak se určitě pobavíte. Díky oblíbenosti o rok později vyšlo pokračování Scary Movie 2. V tomto snímku můžete vidět parodie na filmy Vymítač ďábla, Charlieho andílci, Osvícení, Rocky, Hele vole, kde mám káru?, Poltergeist a Hannibal. I další díly byly úspěšné, neuděláte tedy chybu, když shlédnete všechny.

Ďábelské alibi

Dokument, který je na Netflixu sotva týden, určitě stojí za shlédnutí, pokud máte rádi nadpřirozeno. Husí kůži dodá autentičnost, skutečné nahrávky a fotografie, které vidíte po celou dobu dokumentu. Dnes již dospělý muž vypráví o tom, jak ho v dětství posedl ďábel a jaké to mělo následky pro celou rodinu. Vše se navíc ještě více zamotá poté, co se stane brutální vražda, za kterou údajně může entita, která přiměla dotyčného k vraždě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze