NASA oznámí další kandidáty na astronauty

NASA oznámí další kandidáty na astronauty
Fotografie: unsplash.com
  • NASA vybírala z více jak 12 000 uchazečů
  • Výcvik bude probíhat dva roky, aby byli kandidáti připraveni pro lety do vesmíru

NASA dnes po poledni představí své kandidáty na astronauty pro rok 2021. NASA vyhodnocovala více než 12 000 přihlášek. Po výcviku by měli být vybraní žadatelé způsobilí pro letové úkoly, včetně těch již plánovaných, jako je například mise Artemis. Celá akce bude vysílána online.

Kandidáti se po výběru budou v lednu hlásit u NASA Johnson, aby zahájili výcvik v systémech kosmických lodí, vesmírné chůze, týmové práci a dalších nezbytných dovednostech. Výcvik bude trvat přibližně dva roky. Uchazeči byli vybráni poté, co podali své přihlášky, čas měli do března roku 2020.

Dále NASA uvedla, že mezi hlavní kritéria patřilo americké občanství, magisterský titul z akreditované instituce v oboru STEM, který klade důraz na vědu, technologii, inženýrství či matematiku, a alespoň tři roky související praxe, nebo nejméně 1 000 hodin velícího pilota v tryskových letadlech. Kandidáti také museli absolvovat fyzickou zkoušku pořádnou NASA, která měla ověřit jejich schopnost zvládnout dlouhodobé lety ve vesmíru.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze