Netflix pozná, že sdílíte heslo a začne vám za to účtovat přirážku

Netflix pozná, že sdílíte heslo a začne vám za to účtovat přirážku
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Netflix začal detekovat, kdo neoprávněně sdílí heslo
  • Těmto lidem pak začal nabízet zvýhodněné podúčty
  • Test běží v Jižní Americe, ale může se rozšířit i do dalších zemí

Netflix se dlouhodobě potýká s neautorizovaným sdílením hesel k účtům nebo vytvářením „falešných domácností“, kdy cizí lidé sdílejí jedno rodinné předplatné. Po opatrných upozorněních, že je něco takového v rozporu s obchodními podmínkami, se rozhodl k ráznější akci. Takové uživatele ale neodpojí, naopak je více zpoplatní.

Alespoň tak to vypadá podle testu, který proběhl v Chile, Kostarice a Peru. Podle Netflixu si budou moci předplatitelé v Kostarice přidat až dva „podčleny“, každého za 2,99 USD, tedy necelých 100 korun s daní. Tito uživatelé získají vlastní přihlašovací údaje, doporučení a profil Netflixu.

Kromě toho Netflix umožní předplatitelům v těchto zemích také přenést jednotlivé profily na zcela samostatné účty. To usnadní „sdílečům“ zachovat jejich frontu a doporučení nedotčené. Společnost se zatím ke globálnímu nasazení nevyjádřila, je možné, že jej použije pouze v regionech, kde sdílení hesel představuje zásadní problém. Nicméně po letošním zvýšení ceny v mnoha regionech je zcela jasné, že Netflix opouští období „zaváděcích cen“ a bude se svoje podnikání snažit posunout do černých čísel.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze