Netflix začal se zaváděním poplatků za sdílení hesel

Netflix začal se zaváděním poplatků za sdílení hesel
Fotografie: unsplash.com
  • Netflix zatím zavedl poplatky v několika zemích Latinské Ameriky
  • Více než 100 milionů uživatelů používá účet někoho jiného
  • Neftlix poplatky za sdílení rozšíří i do dalších zemí světa

Netfilx zavedl poplatky za sdílení hesel v pěti zemích Latinské Ameriky. Chce přimět předplatitele, aby sdíleli heslo pouze v rámci jedné domácnosti. Uživatelé v Argentině, Salvadoru, Guatemale, Hondurasu a Dominikánské republice budou nyní platit poplatek, pokud se přihlásí na Netflix mimo své bydliště a minimálně dva týdny budou na jiné adrese sledovat pořady.

Podle bloomberg.com bude uživatele sdílení hesel stát navíc 40 Kč (1,70 dolarů) v Argentině a 72 Kč (2,99 dolarů) v ostatních zemích. Poplatky neplatí pro přenosná zařízení, jako jsou mobilní telefony, tablety a notebooky. Podle informací Netflixu více než 100 milionů uživatelů používá účet placený někým jiným. Sdílení hesel je také jedním z hlavních důvodů oslabujícího nárůstu nových předplatitelů.


„Během posledních 15 let jsme tvrdě pracovali na vybudování streamovací služby, která se snadno používá, a to i pro lidi, kteří spolu cestují nebo žijí. Je skvělé, že naši předplatitelé milují filmy a pořady Netflixu natolik, že je chtějí sdílet v širším měřítku. Ale dnešní rozšířené sdílení účtů mezi domácnostmi podkopává naši dlouhodobou schopnost investovat do našich služeb a zlepšovat je,“ uvedl na blogu Netflixu ředitel výrobních inovací Chengyi Long.

Netflix si pro zavedení poplatků Latinskou Ameriku nevybral náhodou. Sdílení hesel zde bylo obzvláště vysoké. Netflix chce nyní zjistit, zda budou lidé za sdílení ochotní zaplatit. Společnost sdílení hesel sleduje i v jiných zemích včetně Česka. Platforma občas chce po přihlášení ověření zařízení. Ověřit ho můžete tak, že vám přijde na e-mail ověřovací kód, který musíte do 15 minut zadat na zařízení, na kterém jste se přihlásili. Pokud nestihnete během tohoto času kód zadat, Netflix vás ke sledování pořadů nepustí. Streamovací gigant v brzké době plánuje rozšířit poplatky za sdílení hesel do dalších zemí světa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze