Nové visionOS 2 přináší tvorbu spatial fotografií i režim pro jízdu vlakem

Nové visionOS 2 přináší tvorbu spatial fotografií i režim pro jízdu vlakem
Fotografie: Apple
  • Brýle dorazí na nové trhy, od 12. července budou dostupné v Německu
  • Upgradu se dočkají ti, co používájí Apple Vision Pro jako obrazovku pro zařízení Mac

Letošní vývojářská konference WWDC odstartovala novinkami v rámci systému visionOS, který dostal zásadní upgrade s číslovkou 2. Na začátek se zástupce společnosti pochlubil tím, že pro systém visionOS existuje již více než 2 000 aplikací a přibližně 1,5 milionu aplikací z iOS a iPadOS kompatibilních s Apple Vision Pro. Velkou novinkou je například možnost vytvořit tzv. spatial fotografie z běžných snímků pomocí pokročilého strojového učení či používání SharePlay v rámci prohlížení obrázků s dalšími uživateli, resp. jejich spatial personami.

visionOS 2

Upraveno bylo rovněž ovládání visionOS, kdy lze pomocí gesta snadno vyvolat ovládací centrum nebo se dostat na domovskou obrazovku. Později v tomto roce se navíc dočkají upgradu také uživatelé, kteří využívají Apple Vision Pro jako externí obrazovku pro zařízení Mac. Konkrétně se mohou těšit na možnost vyššího rozlišení a ještě větší (širokoúhlé) uhlopříčky. Těm, kteří s Apple Vision Pro často cestují, zase udělá radost nový režim sledování videoobsahu během jízdy vlakem.

Je zřejmé, že visionOS 2 má výrazně vylepšit zážitek z používání Apple Vision Pro, což by mohlo přilákat další zájemce o rozšířenou/virtuální realitu od Applu. Napomoci by tomu mělo i rozšíření brýlí na další trhy, kdy nejblíže nám je Německo, kam Apple Vision Pro dorazí již 12. července.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze