Tady byste Apple Vision Pro nečekali. Chytré brýle si našly cestu i na operační sál

Tady byste Apple Vision Pro nečekali. Chytré brýle si našly cestu i na operační sál
Fotografie: Luis Melendez, unsplash.com
  • Brýle měla nasazena sálová sestra
  • Neustále viditelné důležité informace měla neustále na očích
  • Pomůže to eliminovat lidské chyby

Při oficiálním představení Apple Vision pro jsme mohli vidět řadu ukázek jejich využití. Obvykle se jednalo o konzumaci obsahu, zábavu obecně, v oblasti práce to bylo maximálně nenáročné kancelářské nasazení. Mohlo by se zdát, že Apple i přes podobnou cenovku vyrazil úplně jiným směrem, než HoloLens od Microsoftu. Ty se naopak prezentovaly jako pomocník v práci profesionálů: techniků, vojáků, architektů, ale i lékařů.

A zdá se, že poslední zmiňovaná profese si našla cestu, jak využít Vision Pro, i když to Apple tak neplánoval. Zpráva serveru Metro z Velké Británie popisuje, jak byl Vision Pro použit v chirurgii, přičemž prostorový počítač byl popsán jako „změna hry“. Headset však na sobě neměl chirurg, ale zdravotní sestra, známá také jako sálová sestra.

Tým v soukromé Cromwellově nemocnici v Londýně použil brýle pro virtuální realitu k operaci páteře. Brýle měla na sobě pouze jedna členka týmu, zdravotní sestra, která pomáhala s přípravou, sledováním procesu a výběrem správných nástrojů. Zařízení jí umožňovalo vidět reálný svět s virtuálními obrazovkami zvýrazňujícími důležité informace.

Eliminuje to lidské chyby. Eliminuje to dohady,“ řekla Suvi Verhová, vedoucí sálová sestra a označila tuto technologii za „změnu hry, která zabrání lidským chybám“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze