Nový O2 Box přichází. Nabízí Android TV a prodej bude zahájen v srpnu

1
Nový O2 Box přichází. Nabízí Android TV a prodej bude zahájen v srpnu
Fotografie: O2
  • Hlavní novinka se dotkla dálkového ovladače
  • Ve výsledku se však nový model výrazněji neliší od současného
  • Cena novinky bude kopírovat končící model

O2 dnes představilo svůj nejnovější TV Box, který bude již od příštího měsíce nabízen všem zájemcům o příjem IP TV od našeho nejstaršího operátora. Zásadní novinkou O2 TV Boxu je, že je od začátku postaven na operačním systému Android TV. V praxi to znamená, že do TV Boxu můžete stahovat nespočet dalších aplikací a sledovat například YouTube, HBO Max nebo Disney+.

O2 TV Box

Zásadní změny se dočká například ovladač O2 TV Boxu. Nově budou jeho tlačítka podsvícená. „Je to sice drobnost, ale pro mnoho zákazníků to bude vyslyšení jejich přání. Ovladač sám rozpozná, že je tma, když ho pak kdokoli vezme do ruky, automaticky se rozsvítí. Takže i potmě – třeba během titulků – půjde snadno najít a stisknout správná tlačítka. Navíc díky připojení prostřednictvím Bluetooth není potřeba mířit přímo na set-top box,“ popisuje ředitelka digitálních služeb a O2 TV Dana Tomášková s tím, že ovladač nejen perfektně sedne do ruky, ale má navíc saténový povrch, na kterém nejsou patrné otisky ruky.   

O2 TV Box
Hlavní novinkou je podsvícení dálkového ovladače, nejde tedy o nic zásadního

„Díky systému Android TV nabídne nový O2 TV Box možnost hlasového vyhledávání i ovládání, takže si snadno jen pouhým slovním pokynem zobrazíte počasí, pustíte film nebo vyhledáte cokoli v mapách. Nový set-top box má také vestavěný Chromecast, který dokáže jednoduše zrcadlit telefon nebo tablet, takže si zákazníci budou moci pohodlně na velké obrazovce prohlížet třeba fotky a videa,“ popisuje Dana Tomášková. Do O2 TV Boxu lze také připojit harddisk nebo USB flashdisk. Připojení k internetu je možné nejen kabelem, ale také pohodlně prostřednictvím Wi-Fi.

O2 TV Box

Cena nového O2 TV Boxu bude stejná jako u jeho předchůdce, tedy 4 140 Kč, případně 69 Kč měsíčně, když se rozhodnete pro splátky bez navýšení, které budou součástí měsíčního vyúčtování.  Prodej započne již příští týden.

Diskuze ke článku
Ondřej Křivan (Jokerrr83)
Ondřej Křivan (Jokerrr83)
Hardware by zasloužil posílit, případně dost zamakat na optimalizaci O2TV. Popravdě starší verze běžela bez problémů. Aktuální je takřka nepoužitelná. Rozhodně není přehlednější. (Například v programu pokud dojdu na konec, tak se nevrátí na začátek, seznam právě vysílaných pořadu načte program před vypnutím a až po najetí na program se aktualizuje, není vidět co dávají dokud nevyhledate kanál... To mi jako seznam nepřijde) pokud pustím v prohlížeči nějaké video, po přepnutí na TV stále běží zvuk na pozadí... Což ještě více rozbije samotnou apk O2TV. Ale marketingově to dává smysl. Kdy že vyjde dražší tvbox na kterém to poběží?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze