Policie v New Yorku využívá virtuální realitu při výcviku

1
Policie v New Yorku využívá virtuální realitu při výcviku
  • VR simuluje aktivního střelce ve World Trade Center
  • Policisté se pohybují po prostoru a mají repliky zbraní
  • Systém nabízí i taktický mód pro velitele

Využití virtuální reality k tréninku dovedností bude v budoucnu stále obvyklejší. Veliký krok kupředu v tomto směru učinila newyorská policie, která v pilotním provozu testuje výcvik proti aktivnímu střelci pomocí nejmodernějších technologií. Zatím se týdenního programu ve speciálně vyčleněném prostoru v Brooklynu zúčastnilo několik set příslušníků sboru.

Trénink nabízí prostředí World Trade Center, ale do budoucna to může být jakákoli jiná budova. Scénářů je hned několik, ale všechny vycházejí z toho, že v budově řádí ozbrojený útočník, kterého je potřeba zpacifikovat. Jak ukazuje reportáž abc7ny.com, namísto obvyklých ovladačů pro virtuální realitu používají policisté makety skutečných zbraní. Navíc se pohybují ve velké místnosti.

Systém, který vyvinula společnost V-Armed ve spolupráci s Louisiana State University, umožňuje nejenom ponoření se do virtuální reality, ale i taktický pohled seshora pro velitele. Výhodou oproti reálným cvičením s herci a komparsem je nejenom nižší cena, ale možnost cvičit v existujících budovách a také si virtuální mise zaznamenávat a zpětně přehrávat při hodnocení.