Dron NET GUARD pomůže při záchranných pracích ve velkých výškách

8
Dron NET GUARD pomůže při záchranných pracích ve velkých výškách
  • Díky pohybování se ve vyšších polohách se snadno vyhne městskému provozu
  • Za záchranným dronem NET GUARD stojí 6 čínských studentů

Záchranný dron NET GUARD představuje revoluci v zachytávání nešťastníků, kteří se rozhodli skoncovat se životem, i těch, kteří potřebují nutně evakuovat z hořící budovy a jejich poslední možností je vyskočit z okna. Na místo činu dron doletí ve složeném stavu, analyzuje situaci a zaměří osobu, která se chystá skočit. Následně se dron doslova rozčtvrtí, aby mohl roztáhnout záchranou síť, do které padající osobu zachytí. Lidi v nouzi rychle vyhledá pomocí GPS navigace a díky pohybování se ve vyšších polohách se snadno vyhne veškerému městskému provozu.

Záchranný dron má jen jednu vadu na kráse. Zatím se totiž jedná pouze o koncept 6 čínských studentů z univerzity v Guangzhou. Nápad má však v budoucnu dobrou šanci na realizaci. Za koncept záchranného dronu studenti získali první místo v soutěži Golden Pin Concept Design Award a obdrželi peněžní odměnu 13 tisíc dolarů.

Záchranný dron NET GUARD
Diskuze ke článku
SPEKOUN
To sem se zasmal az se za bricho popadal.

A tet vazne kterej osel co nema predstavu otom jak funguje fyzika tohle navrhnul?

Padajici objekt je predmetem zrychleni ktere mu prida energii. Tudis 100 kilovy chlap pri padu nema energii 100 kg ale treba az 500 kg.

To ze nekdo postavi helikopteru schopnou unest 100-200 KG to slozite neni.

Slozite je jak odebrat kinetickou energii volne padajicimu 100kg obektu a zaroven se snim nesrazit.

Prikad z kdy realita potka fikci.

Superman vidi padajici zenu rozleti se kni strci ruce pod ni a chyti ji.

Po vterine si uvedomi ze diky kineticke energii padajici lecny na obekt o male plose doslo k PRERIZNUTI dane osoby na 3 kusy.

Takze pokud ta sit nedokaze dohnat danou osobu a srovnat sni rychlost padu opatrne ji zacit spomalovat a to VSE VE ZLOMKU NEKOLIKA VTERIN.

Dojde pro pozorovatele k nasledujicimu :

Dron vleti pod skokana ktery svoji kinetickou energii stroj okamzite srazi dohromady a pokracuje ve volnem padu k zemi kde se rozplacne dohromady z poskozenym strojem.

Uzasne:) BRAVO !!!!
Zezima
Zajímavý nápad, ale:
1) Špatné měřítko. Muselo by to celé být mnohem větší.
2) Navíc kromě sítě by to mělo být propojeno vzájemně i nějakýma teleskopickými tyčemi, aby to drželo tvar a zůstalo to napnuté i po pádu člověka do sítě.
3) Zásadní chyba jsou něčím nechráněné rotory. Alespoň nějaká klec zhora podobně jako u ventilátoru by nebyla na škodu. Zvlášť pokud to má chytat i sebevrahy.
4) Co zabrání sebevrahovy aby nevyskočil ze sítě?
:o)
NAPAD! za me dobry... vsechno se da vychytat ... a hlavne to muze fugovat i trochu jinak ... drony muzou prinest lidem do vyssich poter kyslik .. masky .. hasicaky ... obleceni ... cokoliv co pomuze zdrzet nebo zastavit moznou "katastofu" ;o)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze