Projekt Splay chytře kombinuje displej a projektor. Objevil mezeru na trhu?

Projekt Splay chytře kombinuje displej a projektor. Objevil mezeru na trhu?
Fotografie: Splay
  • Crowdfundingová kampaň vybírá peníze na speciální projektor
  • Ten tvoří jeden celek se složeným plátnem, čímž vznikne netradiční displej
  • 60cm obrazovku tak lze sbalit na cesty
  • Produkt za 15 tisíc Kč by měl být hotový příští léto

Velikost displeje je při používání mnoha zařízení určených pro konzumaci obsahu zásadní. Zatímco u stacionárních zařízení jsme obvykle omezeni jen rozpočtem a uspořádáním místnosti, u přenosné elektroniky je těžké hledat kompromis mezi mobilitou a velikostí.

Splay

Poměrně netradičním způsobem se tento problém rozhodli řešit autoři projektu Splay, který odstartoval na crowdfundingové platformě kickstarter.com. Technologicky vzato se jedná o projektor, ale nemusíte mu hledat volnou plochu na promítání. Tu si totiž nosíte neustále s sebou v podobě jakéhosi skládacího stanu, jak je ostatně vidět v propagačním videu.

Zařízení váží asi 1,25 kg a po jeho rozbalení z kompaktního zavazadla získáte displej/plátno s úhlopříčkou 24,5", tedy 62 cm. Obsah do něj dostanete pomocí HDMI, přičemž nejvyšší podporované rozlišení je 1080p. Vestavěná baterie postačí na 4 hodiny provozu.

Splay

Jedná se jen o technologický výstřelek, nebo geniální nápad, který našel mezeru na trhu? To nejspíše zjistíme až po výrobě prvních kusů, což by se mělo odehrát v červenci 2022. Pokud kampaň podpoříte částkou minimálně 674 dolarů (necelých 15 tisíc korun), pak vám její autoři v případě úspěchu slibují zaslat jeden kus.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze