Průzkum ukázal, zda by se lidé raději vzdali masa, nebo žili o 10 let méně

Průzkum ukázal, zda by se lidé raději vzdali masa, nebo žili o 10 let méně
Fotografie: unsplash.com
  • Několik dotázaných by šlo raději do vězení, než aby přestali jíst maso
  • Nejčastěji by se lidé vzdali masitých pokrmů kvůli zdraví

Průzkum, který proběhl ve Velké Británii, ukázal, že by se lidé radši vzdali 5 až 10 let života, než aby se museli vzdát masa. Průzkumu proběhnul na vzorku 2 tisíc lidí. Více než polovina (51 %) zúčastněných si myslí, že pokrm obsahující maso je spíše pro muže. Veganská nebo vegetariánská strava je určená ženám podle 35 %, respektive 36 % dotázaných. Třetina mužů tvrdí, že by lidé měli jíst maso. Celých 6 % osob tvrdí, že by šlo raději do vězení místo vzdání se masitých pokrmů. Dokonce se ukázalo, že 27 % mužů by se raději vzdalo kávy a 19 % alkoholu, než aby se vzdali masa. Naopak 35 % z nich by ho přestalo jíst, kdyby to pomohlo jejich zdraví.


Hlavním důvodem, proč by ženy přešly na veganskou nebo vegetariánskou stravu je jejich zdraví. Uvažuje tak celých 38 % z nich. Podle metro.co.uk by některé ženy (33%) přestaly jíst maso, pokud by díky tomu zhubly.

I když 76 % dotázaných uvedlo, že jim záleží na životním prostředí, pouhých 26 % z nich by přestalo jíst živočišné produkty pro snížení svého dopadu na životní prostředí. Více než čtvrtina žen (28 %) by přestala jíst maso, pokud by tím pomohla zachránit životy zvířat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze