PS5 ovladače pro virtuální realitu mají inovativní design i vychytávky z DualSense

PS5 ovladače pro virtuální realitu mají inovativní design i vychytávky z DualSense
Fotografie: Sony
  • Ovladače nabídnou špičkovou haptickou odezvu z DualSense i adaptivní triggery
  • Nemá chybět ani detekce místa přiložení prstů uživatele

Během představení herní konzole PlayStation 5 jsme mohli spatřit také některé příslušenství, jako je dálkový ovladač nebo sluchátka, avšak ovladače pro virtuální realitu chyběly. Nyní na playstation.com Sony zveřejnilo první obrázky next-gen ovladačů včetně několika zajímavých informací.

Na ovladačích je v prvé řadě zajímavý samotný design, který vzdáleně připomíná boxovací rukavice a každý si na něj musí udělat názor sám. Podle Sony má tvar ovladačů zajistit pohodlnější držení a zároveň nabídnout vylepšenou ergonomii ovládacích prvků.

Mezi funkce se následně dostaly novinky z ovladače DualSense, který jsme si v našich dojmech z používání PlayStationu 5 velmi pochvalovali. K dispozici budou adaptivní triggery měnící intenzitu síly, kterou je potřeba vydat ke stisknutí, špičková haptická odezva a dokonce nemá chybět ani detekce místa, kam uživatel přiloží prsty. Na to, jak přesně bude fungovat poslední přiložená funkce, si však budeme ještě muset počkat. Samozřejmostí je pak trackování ovladač v prostoru pomocí nového VR headsetu, jenž je doposud zahalen tajemstvím.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze