RokBlok je netradiční přehrávač vinylových desek v rekordně malém těle

RokBlok je netradiční přehrávač vinylových desek v rekordně malém těle
  • Maličký přehrávač má rozměry 5 × 10 centimetrů a váží jen 90 gramů
  • Namísto toho, aby se do RokBloku deska vkládala jako do tradičního gramofonu, jezdí samotný přehrávač sám po nehybné desce
  • Má v sobě rovněž integrovaný reproduktor a lze jej připojit pomocí Bluetooth i k jinému reproduktoru či sluchátkům
  • Cena tohoto nevšedního přehrávače činí s daní zhruba 2 700 korun

Stejně jako řada módních trendů se i vinylové desky pomalu vracejí a dostávají se opět do povědomí lidí. Čistě z hudebního hlediska dává jejich návrat smysl. Zvuk vzniklý přehráváním vinylových desek zní zkrátka jinak než jakékoli jiné digitální médium a má své kouzlo. Z praktického hlediska jsou ovšem vinylové desky silně nepraktické. Potřebujete spoustu místa nejen na samotné desky, ale především je zapotřebí mít k jejich přehrávání rozměrný gramofon.

Maličký přehrávač RokBlok však právě onu prostorovou náročnost řeší. RokBlok je svými tvůrci prezentován jako nejmenší přehrávač desek na světě a není se čemu divit. Se svými rozměry 5 × 10 centimetrů a váhou 90 gramů se jedná skutečně o malé zařízení.

Zároveň to však není jen tak obyčejný gramofon. RokBlok přehrává desky zcela jiným způsobem – namísto toho, aby se do něj deska vkládala, jezdí samotný přehrávač sám po desce. Deska samotná se tedy vůbec nehýbe, stačí jí pouze položit na rovný povrch a máte hotovo. Nasadíte RokBlok na desku a on po ní začne kroužit a přehrávat hudbu, jelikož má v sobě integrovaný vlastní reproduktor. Pokud byste ovšem chtěli lepší zvuk, je možné přehrávač bezdrátově připojit k jakémukoli Bluetooth reproduktoru či sluchátkům.

RokBlok

RokBlok by měl vydržet až 4 hodiny nepřetržitého přehrávání a po vybití baterie jej můžete opět snadno dobít. Tento bambusový drobek je kompatibilní s deskami určenými pro rychlost 33 1/3 a 45 otáček za minutu a stojí necelých 99 dolarů, což je s daní zhruba 2 700 korun.

Zdroje: kickstarter.com, shop.mashable.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze