Samostatně fungující VR headset Oculus Go je konečně v prodeji, zatím však ne v ČR

1
Samostatně fungující VR headset Oculus Go je konečně v prodeji, zatím však ne v ČR
  • Pro používání VR brýlí Oculus Go nepotřebujete kabely vedoucí k PC ani speciální telefon
  • Jedná se o samostatný VR headset s procesorem Snapdragon 821, 3 GB RAM a operačním systémem Android 7.1.2 Nougat
  • V prodeji jsou brýle od včerejška za 5 až 6,5 tisíce korun v závislosti na velikosti interního úložiště

Očekávaný headset pro virtuální realitu Oculus Go byl představen již před několika měsíci, ale až nyní jde konečně oficiálně do prodeje. Jedná se o bezdrátový headset, který nepotřebuje ke svému fungování jak kabely připojené k PC, tak ani telefon zasunutý v brýlích. Má jít v podstatě o takového prostředníka mezi Gear VR od Samsungu a „dospělým“ Riftem od Oculusu.

Oculus Go

LCD displeje v Oculus Go mají 5,5 palců a celkové rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů, což znamená dostatečnou jemnost. Navíc vsází Go také na novou technologii fast-switch, která má zamezit problémům s nízkou obnovovací frekvencí. Právě ta totiž u lidí často vyvolává pocit nevolnosti. Uvnitř headsetu tepe silný procesor Snapdragon 821 se 3 GB RAM a grafikou Adreno 530. Zařízení přitom běží na operačním systému Android 7.1.2 Nougat, má microUSB, 3,5mm jack, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1 a baterii o kapacitě 2 600 mAh.

Oculus Go

V brýlích je rovněž integrován vlastní reproduktor či sada senzorů pro snímání pohybu. S tím souvisí také fakt, že v balení dostanete také pohybový ovladač. Doplňme také, že si můžete Oculus Go koupit hned ve dvou verzích, které se liší pouze velikostí interního úložiště pro vaše hry, aplikace, videa a podobně. Za headset se 32 GB zaplatíte v přepočtu s daní něco málo přes 5 tisíc korun a za 64GB verzi dáte necelých 6,5 tisíce korun. V prodeji je Oculus Go už od včerejška.

Zdroj: androidcentral.com