Samsung představil nové UST projektory Premiere 7 a 9. Zastoupí i TV, cenou šokují

Samsung představil nové UST projektory Premiere 7 a 9. Zastoupí i TV, cenou šokují
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Samsung představil nové UST projektory rodiny Premiere
  • Zaujmou 4K rozlišením i pokročilými AI funkcemi pro zkvalitnění obrazu
  • Projektory budou patřit k těm vůbec nejdražším na trhu, základní verze vyjde na zhruba 90 tisíc korun

V rámci veletrhu IFA 2024 nám Samsung ukázal i své dva nové projektory, modely Premiere 7 (LPU7D) a 9 (LPU9D). Jak už název napovídá, projektory budou patřit k těm vůbec nejlepším na trhu. Díky technologii UST plně zastoupí obrovské televizory, na které nemáte (či nechcete mít) místo.

Řada projektorů Premiere není novinkou, Samsung v roce 2022 již projektory této řady představil a prodával a i na našem webu jsme si projektory od Samsungu prohlédli. Nová generace vylepšuje některé nedokonalosti a navíc přidává i technologii umělé inteligence, která dokáže v reálném čase vylepšovat (interpolovat) obsah v nižším rozlišení do 4K, podobně jako to umí nejnovější televizory od Samsungu. K tomu využívají funkce AI Upscaling a Vision Booster. Projektory Premiere 9 a Premiere 7 poskytují pokrytí barevného gamutu 154 % a 100 % standardu DCI-P3.

Samsung Premiere

Oba projektory pochopitelně nabízejí 4K rozlišení a úhlopříčku až 130 palců (3,3 metru) pro Premiere 9 a 120 palců (3 metry) pro Premiere 7. Pyšní se i certifikací HDR10+/HDR10, díky silným reproduktorům s certifikací Dolby Atmos se nemusíte obávat ani o kvalitu zvuku – Premiere 7 si vystačí s 30W reproduktory (2.2), Premiere 9 nabízí 40W 2.2.2 kanálové řešení s fyzickými měniči. Je tu i zmíněná inteligentní funkce Vision Booster upravující jas a kontrast, což je zárukou maximální kvality obrazu v nejrůznějších světelných podmínkách. Premiere 7 nabízí svítivost 2 500 ISO lumenů, Premiere 9 poté 3 450 ISO lumenů. To znamená, že oba projektory lze použít i při denním světle, Premiere 7 bude vyžadovat jen mírné zatemnění, Premiere 9 už prakticky vůbec.

Výkonnější Samsung Premiere 9 nabídne funkci trojitého laseru, která ještě více vylepšuje barevné podání. Projektory jsou vybaveny systémem Tizen OS, díky kterému se můžete těšit na podporu nejoblíbenějších aplikací, včetně aplikací Netflix, O2 TV, Sledování TV, YouTube, Amazon Prime, Magenta TV a iVysílání České televize, iPrima a dalších. Integrace Samsung SmartThings dále umožňuje spravovat chytrá domácí zařízení, nechybí ani aplikace Samsung Gaming Hub speciálně pro hráče, kteří se obejdou bez konzolí.

Samsung Premiere

Aby Samsung Premiere zapadl do každého interiéru, vydal se Samsung cestou spolupráce s Kvadrat, dánskou společností, která se zabývá textilním designem. Právě textilní část kryje výstupy reproduktorů, přičemž zbytek těla projektorů je plastový a krémově bílý.

Projektory od Samsungu jsou určeny pro náročné zájemce, čemuž odpovídá i cenovka. Premiere 7 bude dostupný za cenu 89 990 Kč (3 499 euro), Premiere 9 poté za cenu 169 990 Kč včetně DPH (6 499 euro).

tisková zpráva
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze