Samsung si nechal patentovat rolovatelný displej, který aktivujete otiskem prstu

Samsung si nechal patentovat rolovatelný displej, který aktivujete otiskem prstu
  • Displej se dokáže srolovat díky magnetickému mechanizmu a aktivuje jej pouze váš otisk prstu
  • Patentovány byly dva návrhy, přičemž jeden je ve tvaru kvádru a druhý válce
  • Podobný typ technologie si lze snadno představit třeba jako rolovatelnou televizi, která by na zdi zabral minimum místa

Samsung je v současnosti pravděpodobně tím nejúspěšnějším hráčem na poli displejů všeho druhu. Jeho televize a potažmo i samotné displeje sklízejí samou chválu a třeba i Apple sáhl při tvorbě svého iPhonu X právě po panelu od Samsungu. Už jsme si také mohli zvyknout na zahnuté boky panelu, kterými se pyšní mnohé telefony vlajkové řady Galaxy S. Letos se očekává, že nám korejský gigant konečně předvede i nějaký ten futuristicky vyhlížející skládací telefon. Samsung však očividně hledí už nyní do daleké budoucnosti.

Samsung - rolovatelný displej

Nedávno si totiž společnost patentovala návrh rolovatelného displeje, který lze aktivovat otiskem prstu. Rolovatelné displeje má sice třeba i LG, ale ty fungují na principu malého morku, který displej roluje. Namísto toho využívá řešení od Samsungu magnetů, které jsou rozmístěny po celé délce hlavního těla, do kterého se displej zasouvá. Patent přitom ukazuje hned dvě verze tohoto těla – jedna ve tvaru hranolu a druhá ve tvaru válce. Obě varianty ale disponují čtečkou otisků prstů, pomocí které je vyrolování displeje umožněno.

Způsob nasazení takového displeje je samozřejmě prozatím velkou neznámou, ale určitě by si své využití našel. Každého určitě ihned napadne kupříkladu televize, kdy by bylo na zeď umístěno pouze hlavní tělo a samotný displej by se mohl vždy pouze vysunout, čímž by se značně ušetřil prostor. Stejně tak by se však mohl podobný displej dostat i do říše počítačů, smartphonů, tabletů, čteček e-knih a mnohých dalších. O podobných zařízeních můžeme ovšem prozatím stále jen snít.

Zdroje: phonearena.com, en.letsgodigital.org

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze