Živě z CES 2019: LG představilo první rolovatelnou OLED televizi na světě

Živě z CES 2019: LG představilo první rolovatelnou OLED televizi na světě
  • Televize nabízí tři režimy vysunutí obrazovky: Zero View, Line View a Full View
  • Zvuk obstarává 4.2kanálový audiosystém Dolby Atmos s výkonem 100 W
  • Samozřejmostí je podpora Alexy, ale i novinky v podobě AirPlay 2 od Applu

Zbrusu nová a zcela revoluční – taková se jeví před několika minutami představená LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), která se stala první rolovatelnou televizí na světě. Právě písmenko R mimo jiné označuje revoluci i rolování.

LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9)

Obrazovka, která působí téměř jako projekční plátno obrácené vzhůru nohama, je srolovaná uvnitř obdélníkové základny, ze které se za pomoci chytře ukrytého mechanismu vysunuje. Možnost nechat televizi „zmizet“ se může hodit například ve chvílích, kdy nechcete, aby televize odváděla pozornost během návštěvy. V zasunutém stavu neboli režimu Zero View můžete klidně relaxovat při poslechu hudby, a to díky 4.2kanálovému audiosystém Dolby Atmos s výkonem 100 W.

Velikou výhodou rolovatelné televize je možnost vysunout obrazovku pouze do určité úrovně a upravit si tak velikost nebo poměr obrazovky podle aktuálních potřeb. Je-li televize plně vysunutá, máte před sebou 65 palců OLED plochy v takzvaném režim Full View. Díky druhé generaci procesoru Alpha a chytrým algoritmům vám bude k dispozici opravdu špičkový obraz. Nezapomnělo se ani na chytré funkce – samozřejmostí je podpora Alexy, ale i novinky v podobě AirPlay 2 od Applu.

LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9)

Poslední režim částečného vysunutí neboli Line View umožní sledování počasí, zobrazení hudebního přehrávače nebo jiných základních informací – obrazovka v této podobě připomíná podlouhlý obdélník. Výrobce by díky rolovatelnému řešení mohl v budoucnu televizi umístit i do stylových připomínajících designový nábytek, čímž by zůstala přítomnost televize v pokoji zcela zamaskována. Cena ani dostupnost zatím nebyly ohlášeny, avšak už nyní můžeme říct, že by se mohlo jednat o hit letošního roku.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze