Šestá sezóna The Expanse má trailer i datum premiéry

Šestá sezóna The Expanse má trailer i datum premiéry
Fotografie: Amazon Prime Video
  • Šestá řada by měla být poslední
  • Premiéra prvního dílu se plánuje na 10. prosince

The Expanse (Expanze) je jedním z nejlépe hodnocených sci-fi vesmírných seriálů současnosti. Vychází z rozmáchlé knižní předlohy, která v současnosti zahrnuje osm titulů. Děj se věnuje osidlování dalších míst ve vesmíru. Na začátku žije lidstvo krom Země a Měsíce také na Marsu a planetkách z pásu asteroidů. Napjaté vztahy jednotlivých frakcí ještě umocní podivná protomolekula mimozemského původu, jejíž schopnosti jsou stejně tak fascinující jako hrozivé. I přes vysoká hodnocení má seriál problém dosáhnout komerčního úspěchu. První tři sezóny vysílala televize SyFy s nepřesvědčivými výsledky, aby pak děj skončil v polovině. Proslýchá se však, že se jedná o oblíbenou podívanou Jeffa Bezose, což je hlavní důvod, proč se další dvě sezóny vysílaly na Amazonu.

I zde se však vyprávění chýlí ke konci. Ohlášená šestá řada bude finální, tedy alespoň podle informací slashgear.com. Ale kdo ví, třeba si fanoušci v čele s Jeffem Bezosem vyžádají další díly. Bude ale zajímavé sledovat, jak se scénáristé vyrovnají s nutností končit – příběhy se totiž kvůli množství nově objevených světů začaly mohutně větvit a spojit všechny volné konce během jedné sezóny se zdá být nesnadný úkol.

Jak to celé dopadlo se začneme dozvídat už 10. prosince, kdy má premiéru první díl. Další budou s pravidelnými odstupy následovat až do února.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze