Singapur má nejlepší letiště na světě. Jaká jsou ta další?

Singapur má nejlepší letiště na světě. Jaká jsou ta další?
Fotografie: unsplash.com
  • Mezi kouzla Changi patří velkolepý 40 metrů vysoký krytý vodopád, motýlí zahrada a kino IMAX
  • Na druhém místě je mezinárodní letiště Hamad v katarském Dauhá a na třetím mezinárodní letiště v Tokiu známé jako Haneda

Skytrax, který hodnotí letecké společnosti i letiště, sestavuje každý rok žebříček nejlepších letišť. Výsledky průzkumu jsou sestaveny na základě hodnocení cestujících z celého světa, kteří hodnotí celkový zážitek z letiště od odbavení až po odlet. Nyní se na prvním místě tohoto žebříčku umístilo singapurské letiště Changi, které si toto prvenství drželo i v minulosti, ale během pandemie koronaviru v letech 2021 a 2022 kleslo o několik příček. V těchto letech kralovalo mezinárodní letiště Hamad v katarském Dauhá.


„Singapurské letiště Changi bylo mezi cestovateli vždy oblíbeným místem a během covid-19 samozřejmě v žebříčku kleslo, když provoz byl drasticky omezen,“ uvedl pro cnn.com Peter Miller ze Skytraxu. Mezi kouzla Changi patří velkolepý 40 metrů vysoký krytý vodopád, motýlí zahrada nebo kino IMAX. Nemluvě o více než 280 obchodech a restauracích, které jsou ideální pro přečkání času během mezipřistání. „Jedná se především o tranzitní letiště. Z ohlasů zákazníků vyplývá, že si vede dobře, protože nabízí tak širokou škálu zařízení a vybavení pro všechny typy zákazníků,“ dodal Peter Miller.

Mezinárodní letiště Hamad, které si letos vysloužilo druhé místo v žebříčku Skytrax, nabízí také vybavení určené pro všechny typy zákazníků – včetně prohlídek města pro ty, kteří stráví čekáním více než osm hodin na svůj navazující let. První pětku žebříčku Skytraxu v letošním roce uzavírá mezinárodní letiště v Tokiu známé jako Haneda, mezinárodní letiště Incheon a pařížské letiště Charlese de Gaulla.

Žebříček 10 nejlepších letišť roku 2023

  1. Singapore Changi Airport
  2. Hamad International Airport
  3. Tokyo International Airport (Haneda)
  4. Incheon International Airport
  5. Paris Charles de Gaulle Airport
  6. Istanbul Airport
  7. Munich Airport
  8. Zurich Airport
  9. Narita International Airport
  10. Madrid-Barajas Airport
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze