Hongkong rozdá půl milionu letenek zdarma. Příležitost je získat má každý

Hongkong rozdá půl milionu letenek zdarma. Příležitost je získat má každý
Fotografie: unsplash.com
  • Tamní vláda chce obnovit cestovní ruch po pandemii koronaviru
  • Od 1. března se mohou lidé přihlásit do loterie o letenky
  • Před pandemií navštěvovalo Hongkong zhruba 56 milionů návštěvníků ročně

Hongkongská vláda oznámila plány na podpoření turistického průmyslu a cestovního ruchu. Chce zpět do města přilákat turisty díky tomu, že zadarmo rozdá 500 tisíc letenek. Tamní vláda představila iniciativu s názvem Hello Hong Kong, na které pracovala více než dva roky. Podle cnn.com budou letenky rozděleny mezi tři aerolinie: Cathay Pacific, HK Express a Hongkong Airlines.


Jak letenky získat?

Turisté, kteří chtějí cestovat do Hongkongu, mohou od 1. března 2023 navštívit stránku World of Winners splash. Tam se následně mohou přihlásit do loterie o letenky.

Letenky se budou lidem přidělovat ve třech vlnách. Od 1. března lidem v jihovýchodní Asii, od 1. dubna lidem žijícím na pevninské části Číny a od 1. května obyvatelům zbytku světa. Takže šanci má opravdu každý. Do akce se mohou zapojit i tamní obyvatelé. Od 1. července 2023 budou některé letenky rozdány i obyvatelům Hongkongu, kteří touží po šanci strávit ztracený čas cestováním.

Obnova cestovního ruchu po pandemii

Hongkong chce navrátit do města cestovní ruch, který se stále vzpamatovává z pandemie koronaviru. Město začalo rušit společenské akce v lednu 2020, kdy byly v čínském Wu-chanu hlášeny první případy neznámé nemoci podobné chřipce. Cestování do a z Hongkongu bylo během pandemie náročné. V Hongkongu platila přísná karanténa s 21denní izolací a požadavky na několikanásobné PCR testy.

Cestující, kteří museli prodělat karanténu ve městě, ji strávili v hotelech k tomu určených, navíc si pobyt museli sami zaplatit. Ti, kteří měli pozitivní test hned po příjezdu do města, strávili karanténu ve vládních zařízeních. Později mohli do města vstoupit pouze obyvatelé Hongkongu. Před pandemií navštěvovalo Hongkong zhruba 56 milionů návštěvníků ročně. Do roku 2022 tento počet klesl na přibližně 100 tisíc.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze