Společnosti IKEA a Sonos si novým způsobem posvítily na zvuk

Společnosti IKEA a Sonos si novým způsobem posvítily na zvuk
  • IKEA dodala nábytkářské zkušenosti, Sonos zase zvuk
  • Vznikla tak stolní lampa s Wi-Fi i reproduktorem a policový reproduktor
  • Jsou k vidění na veletrhu v Miláně, ale cena a dostupnost budou teprve stanoveny

Švédská IKEA je spíše známá jako výrobce nábytku a příslušenství do domácnosti, ale nejsou jí cizí ani moderní technologie. Vzpomeňme například na její produkty s bezdrátovým nabíjením. Nyní se chystá rozšířit svoji nabídku i o vybavení pro chytré domácnosti, konkrétně o chytrou lampu a chytrý policový reproduktor. V obou případech ale nepůjde jen o kousky elektroniky, ale integrální vybavení domácnosti, které má pomocí světlu a zvuku vytvořit tu správnou domácí pohodu. Zatímco IKEA disponuje znalostmi v oblasti zařízení pro domácnosti a designu, společnost Sonos přispěla svými obsáhlými vědomostmi o zvuku.

IKEA Symfonisk

Od začátku jsme věděli, že chceme zpochybnit tradiční vzhled moderních technologií. Design lampy s reproduktorem částečně vychází z myšlenky ohniště – z jednoho prvku, který šíří hřejivé světlo i zvuk,“ říká Iina Vuorivirta, jedna z návrhářek IKEA of Sweden, která se podílela na vzniku stolní lampy SYMFONISK.

Série SYMFONISK obsahuje stolní lampu s Wi-Fi reproduktorem a polici s Wi-Fi reproduktorem. Oba výrobky jsou kompatibilní s výrobky z nabídky společnosti Sonos a lze je ovládat prostřednictvím stejnojmenné aplikace. Začátek prodeje na českém trhu i cena budou stanoveny později.

Stolní lampa s Wi-Fi reproduktorem SYMFONISK

Společnosti údajně vytvořily skvěle znějící i vypadající kus nábytku, který ladně splyne s každou domácností a naplní ji kvalitním zvukem. Stolní lampa SYMFONISK kombinuje světlo a zvuk v jednom výrobku tak, aby vaše domácnost nebyla přeplněná zařízeními a kabely.

IKEA Symfonisk

Policový reproduktor s Wi-Fi SYMFONISK

S policovým reproduktorem SYMFONISK zákazníci získají skvěle propojený multifunkční reproduktor za dostupnou cenu. Policový reproduktor nabízí spoustu možností využití ve všech částech domácnosti. Můžete jej schovat nebo vystavit. Dohromady s konzolí váží 3 kg. Pomocí háčků ho připevníte téměř na jakoukoli kuchyňskou tyč – můžete jej postavit svisle nebo vodorovně.

IKEA Symfonisk
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze