Starlink má novou anténu. Je menší a modernější

Starlink má novou anténu. Je menší a modernější
Fotografie: Starlink
  • Nová anténa má obdélníkový tvar
  • Je lehčí a kompaktnější
  • Změn se dočkal i dodávaný router
  • Cena zůstává stejná

Distribuce koncových zařízení pro satelitní internet Starlink je v plném proudu a tohoto způsobu připojení si užívají už i mnozí zájemci z České republiky. Společnost dál pracuje na vývoji systému, což se týká nejenom družic ve vesmíru, ale také koncového zařízení, které je prozatím dosti nepraktické.

Starlink

Novinka uvedená na webu společnosti se to bude snažit změnit. Je o něco menší a lehčí než první verze. Kruh s průměrem necelých 60 cm vystřídá obdélník s rozměry 50×30 cm, výrazně klesla hmotnost, a to na 4,2 kg z původních 7,2 kg.

Kompaktnější je i podstavec a změny se dotkly dodávaného routeru. Největší změnou je přechod na anténu 3×3 MU MIMO Wi-Fi a také absence ethernetového portu, který je nyní přístupný pouze přes redukci. Lehce také vzrostla odolnost routeru proti vysokým teplotám a vlhkosti, takže už by neměl být problém s jeho instalací například do půdních prostor.

Novinka však neznamená nižší cenu, která stále zůstává na 12 999 Kč plus poštovné a balné. Měla by však řešit problémy s přehříváním, které hlásí někteří uživatelé původní verze.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze