Tento malý robůtek za vás bude přenášet květiny na slunce či do stínu

Tento malý robůtek za vás bude přenášet květiny na slunce či do stínu
  • Šestinohý robot od společnosti Vincross dokáže automaticky přenášet květiny na slunce či do stínu podle potřeby
  • Zároveň vás dokáže třeba i upozornit, když dochází rostlině na jeho zádech voda
  • Zda vůbec bude z tohoto robota komerční produkt zatím nevíme

Z hodin přírodopisu si můžete možná ještě pamatovat, že rostliny rostou směrem ke světlu, které potřebují k životu, ale co když jim v tom něco brání: Co když máte doma rostlinu v zastíněné oblasti a rostlina by potřebovala světla více? Nebo naopak – co když jde o rostlinu, která nemůže být na slunci moc dlouho? Pokud nemáte pro danou květinu doma vhodné místo, tak jí musíte buď neustále stěhovat podle světla, což se dělá těžko, když doma nejste, a je to otrava, nebo se musíte smířit s tím, že moc dlouho nevydrží. V takovém případě přichází na řadu nový vynález, který vám pomůže. Jde o šestinohého robota společnosti Vincross, který na svých zádech v podstatě nosí květináč.

Robotí květináč

Jedná se však o velice užitečný stroj, jelikož umí sám automaticky vyhledat světlo v místnosti a přejde k němu, čímž přenáší také rostlinu na svých zádech. Zároveň však dokáže také sám přejít zpátky ze sluníčka do stínu, až bude slunečního svitu moc. Dokonce robůtek předvede občas i vtipný taneček, aby vás upozornil, že už mu dochází voda a je čas rostlinu zalít. Zatím není jasné, pomocí jakých technologií se umí robot takto chovat, ale soustavy senzorů světla, vlhkosti, UV záření a podobně nejsou žádnou vzácností, takže jich může využívat i tento robot.

Zatím sice nevíme, jestli bude z robota komerční produkt, ale nápad je to zajímavý. Je jen otázkou, kolik by tento chodící robotický květináč stál. Málo by to určitě nebylo.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze