Concept IL3020
test

Concept IL3020

Hladká pokožka bez chloupků

Pokud vás nebaví několikrát týdně holit místa, která chcete mít hladká a nemáte dostatek financí pro návštěvy kosmetických salonů, pak pro vás nejspíše bude tou správnou volbou IPL epilátor. Zda se do něj vyplatí investovat, to se dozvíte v dnešní recenzi.

Epilátorů s intenzivním pulzním světlem zatím není na trhu moc, ale výrobci neustále přístroje vylepšují a usnadňují péči o tělo. Pro dlouhodobé zbavení chloupků již nemusíte nikam chodit, vše zvládnete pohodlně doma. Pokud tedy o nákupu epilátoru přemýšlíte, Concept IL3020 by vás mohl zaujmout.

Za zapůjčení IPL epilátoru Concept IL3020 děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry IPL epilátoru Concept IL3020

Rozměry 17,5 × 3,1 × 8 cm
Hmotnost 500 g
Životnost lampy 300 000 impulzů
Počet nástavců 2
Aplikační plocha až 4 cm²
Světelné spektrum 550–1 200 nm
Senzor na ochranu očí ano
Bezdrátový ne
Cena cca 4 300 Kč

Obsah balení: včetně cestovního sáčku

Ve čtvercové krabici jsou jednotlivé komponenty zabaleny a uloženy ve vylisovaném plastu, aby nedošlo při převozu k poškození. Kromě samotného epilátoru jsou součástí dva nástavce, adaptér, cestovní sáček a podrobný návod.

Líbilo se nám
  • cestovní sáček

Konstrukce a zpracování: lehký a elegantní

Epilátor vám padne do ruky a není nijak těžký. Je z matného bílého plastu, s prvky Rose Gold (růžové zlato) a jeho zaoblené tvary dodávají eleganci. Ačkoliv přístroj mohou používat i muži, design je zaměřen spíše na ženy.

Na konci rukojeti je koncovka pro adaptér, který do epilátoru jednoduše zastrčíte a připojíte do zásuvky. Ačkoliv je trochu škoda, že přístroj není bezdrátový, napájecí kabel je dostatečně dlouhý. V horní části rukojeti je tlačítko pro zapínání světelných impulzů. Je zapuštěné do epilátoru, pro rozpoznání jsou na něm vystouplé tečky. Ve spodní a zadní části je větrání a na zadní straně se také nachází světelný pás, který ukazuje, kdy je přístroj připraven na impulz.

Horní část epilátoru disponuje velkým displejem, který je ohraničený ozdobným proužkem v barvě Rose Gold. Přímo na displeji je tlačítko na zapnutí/vypnutí přístroje. Na displeji se ukazuje celkový počet impulzů, který se odpočítává, úroveň intenzity (1–5) a odvětrávání. Na přední části je umístěn kontaktní senzor, na který se nasazují oba nástavce (2 a 4 cm²). Ty se lehce nasunou i vysunou, přitom ale drží pevně a nijak se nepohybují. Otvor, který určuje plochu pro impulsy, je po všech stranách kovový, aby se světelné impulsy odrážely. U menšího nástavce je navíc na konci červená clona pro citlivější místa.

Líbilo se nám
  • lehký
  • elegantní design
  • odpočet impulzů
Nelíbilo se nám
  • není bezdrátový

Aplikace: pohlídá vše za vás

Concept vytvořil aplikaci přímo pro tento epilátor. Ačkoliv epilátor jako takový nelze k mobilnímu telefonu připojit, aplikace za vás pohlídá, kdy máte podstoupit další ošetření. Po stažení aplikace Concept IPL si můžete vybrat z pěti kategorií – podpaží, obličej, oblast bikin, ruce a nohy.

Ať zvolíte jakoukoliv oblast, postup bude vždy stejný. Nejprve vás aplikace upozorní, ať před prvním použitím provedete test pokožky na stupeň jedna. Poté si zvolíte odstín vaší pokožky a barvu chloupků. V případě, že zvolíte barvu kůže/chloupků takovou, na které epilátor nefunguje, budete upozorněni, že pro tento typ pokožky a ochlupení přístroj vhodný není.

Jakmile zvolíte odstíny, aplikace vás informuje, jak epilátor použít a při jaké intenzitě. Po ošetření poté odkliknete Hotovo a aplikace za vás pohlídá datum dalšího ošetření. V tomto případě je potřeba povolit notifikace, pokud to neuděláte, aplikace vám nemá dát jak vědět. V případě, že při prvním spuštění notifikace odmítnete, aplikace vás po dokončení ošetření (kliknutí na Hotovo) upozorní a odkáže do nastavení pro povolení.

Líbilo se nám
  • notifikace na další ošetření
  • upozorní na nevhodný typ pleti/chloupků

Funkce a použití: jednoduché a rychlé

Concept IL3020 je určen pro ženy i muže. Technologie IPL (intenzivní pulzní světlo) používá světelné impulzy k zastavení růstu chloupků. Světlo, které pronikne k jednotlivým kořínkům, uvede folikuly do klidové fáze a chloupek vypadne. Před prvním použitím si přečtěte návod, a to i v případě, že jste již někdy podobný výrobek používali. Naleznete v něm upozornění, na která místa nesmíte epilátor používat (tetování, obočí, vlasy, vousy a další).

IPL epilátor Concept IL3020

Před každým použitím je potřeba mít chloupky oholené. Celkový cyklus výrobce doporučuje na 5 měsíců, přičemž první 4 ošetření jsou v rozestupu dvou týdnů a poté jedenkrát za měsíc. Za 5 měsíců tedy použijete epilátor pouze 7krát, což je oproti jiným způsobům opravdu málo. Výrobce udává, že epilátor má životnost 300 000 impulzů. Po zapnutí přístroje na displeji bylo číslo 300 480.

Za 5 měsíců použijete epilátor pouze 7krát.

Pojďme se podívat na samotné použití. Epilátor má ochranu proti poškození očí – světelný impulz z přístroje nebude vyslán, pokud míříte do prostoru, nedotýkáte se celou plochou pokožky nebo není nasazen nástavec. Epilátor je připraven na použití, pokud svítí světlo zeleně. Jakmile jej přiložíte k pokožce, začne blikat a poté nastane impulz. Pokud chybí nástavec, světlo bliká červeně.

IPL epilátor Concept IL3020

Při použití můžete nastavovat intenzitu impulzů. Určitě při prvním použití zvolte nejnižší možnost (na displeji je jedna čárka) a pokud vás nebude pokožka svědit, pálit nebo nebude zarudlá, můžete intenzitu zesilovat až na úroveň 5. Nejvyšší úroveň však nepoužívejte na oblast bikin/podpaží. Všeobecně platí, že čím světlejší chloupky máte, tím vyšší intenzitu budete potřebovat. Samotné ošetření vám nezabere více jak několik minut. Nejdelší čas zaberou logicky nohy, kdy jedna trvá asi 15 minut.

IPL epilátor Concept IL3020

Epilátor nabízí dva nástavce, které pokryjí 2, nebo 4 cm². Menší nástavec používejte na menší části těla nebo místa, kde jsou záhyby, vetší pak na nohy či ruce. Pokud budete tlačítko pro impulzy držet, bude vám epilátor vysílat impulzy v pevných intervalech (dle výše intenzity), a tak můžete epilátor jen posunovat po pokožce. Pokud chcete ošetřit jen určitá místa, tlačítko zmáčknete vždy jen v místě ošetření.

Líbilo se nám
  • jednoduché a rychlé použití
  • podrobný návod
  • dvě velikosti nástavců

Zhodnocení a zkušenosti: konec holení

Při prvním použití mi chvilku trvalo, než jsem epilátor začala správně přikládat ke kůži tak, aby nastal impulz. To způsobilo, že mi několikrát impulz zableskl do očí. I přestože výrobce uvádí, že je přístroj pro tyto případy chráněn, sám doporučuje, abyste se při používání na přístroj přímo nedívali, jelikož to může vést k podráždění očí.

Při použití jsem na některých místech cítila při světelném impulzu teplo, ale přístroj nikdy nepálil. Epilátor je lehký a díky matnému plastu v ruce nijak neklouže, naopak díky hladkým nástavcům se s ním dobře přejíždí po kůži.

IPL epilátor Concept IL3020

Epilátor jsem použila na několika místech a nikde jsem nezaznamenala žádné vedlejší účinky, jako je zčervenání kůže či vyrážka. Již po prvním použití rostly chloupky pomaleji a byly slabší. Určitě je dobré tento přístroj začít používat před létem, jelikož se epilátor nesmí používat 4 týdny před vystavením slunečnímu záření a 2 týdny po jeho použití. Opálená kůže může účinky snižovat a způsobit podráždění kůže.

Co se týče ceny, spadá tento model do střední třídy, ale na účinnosti mu to rozhodně neubírá. Pokud vás nebaví holit si chloupky i několikrát týdně, případně jste doposud navštěvovali kosmetický salón, investice do epilátoru od Conceptu, který vás zbaví chloupků na dlouhou dobu, nebudete litovat.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • lehký
  • elegantní design
  • odpočet impulzů
  • notifikace na další ošetření
  • jednoduché a rychlé použití
  • podrobný návod
  • dvě velikosti nástavců
Zápory
  • není bezdrátový
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze