Philips Sonicare For Kids (HX6321/04)
test

Philips Sonicare For Kids (HX6321/04)

Čištění zoubků moderně a zábavně

Děti a čištění zubů, to je odvěké téma. Jestli každý den bojujete se svými ratolestmi o to, jak dlouho a jak správně je čistit, možná jste si říkali, že by nebylo od věci zapojit do celého procesu elektroniku, aby vám s tím vším pomohla. To napadlo i Philips, který nabízí chytrý elektrický kartáček Philips Sonicare For Kids. Kromě něj odrostlejší děti i jejich rodiče zaujme také doprovodná aplikace pro chytré telefony, se kterou se dá kartáček propojit.

Moderní trendy se nevyhýbají ničemu. Dneska máme „appku“ skoro na všechno, tak proč ji nemít i na čištění zubů? Někomu taková představa může přijít úsměvná, ale čím mladší dítě, tím spíše něco takového ocení. Z otravné povinnosti se tak rázem může stát zábavná chvilka, stejně jako hraní her.

Technické parametry Philips Sonicare For Kids (HX6321/04)

Počet módů 2
Rychlost až 62 000 ot./min.
Kompatibilita Android a iOS
Baterie Nabíjecí, Li-Ion
Výdrž až 2 týdny

Obsah balení: hlavně vesele

Obsah balení je prostý, ale dostačující. Naleznete zde nabíjecí stanici, která se připojí do elektrické zásuvky, samotné tělo kartáčku a jeden vyměnitelný nástavec se štětinkami. Podle potřeby si můžete přikoupit další různých velikostí a tvrdostí, takže není problém, aby kartáček používalo více dětí. Že se jedná o produkt určený pro děti poznáte podle množství veselých samolepek, které zde najdete. Jimi ozdobíte přední bílý kryt, který pak přilepíte k samotnému tělu kartáčku.

Zpracování na jedničku

Zadní zelená strana je pogumovaná a opatřena drobnými výstupky, takže se kartáček dobře drží. Je také správně vyvážený a potěší výstupek pro zapření palce v horní části. Kartáček je určen pro děti od tří let, ale pro jejich ručku je poněkud robustní – zřejmě se počítá s tím, že si tak malé děti budou čistit zuby s rodiči. Nasazení čistící části jde trochu ztuha, ale pak se ani nehne a nekývá se.

Na těle najdeme pouze dvě tlačítka: horní slouží jako vypínač, spodním pak přepínáte intenzitu vibrací. Výrobce se chlubí, že tento způsob čištění je o 75 % účinnější než běžné zubní kartáčky. Taky si rozumí s rovnátky a správnému postupu napomůže i napevno vestavěný časovač na dvě minuty. Tím by mohla celá recenze skončit, ale jak velí doba, všechno musí mít Bluetooth a zejména pak aplikaci. A na tu se teď podíváme blíže.

Čistil sis dnes zuby? Podívám se do telefonu

Kartáček můžete samozřejmě používat i bez telefonu, ale to byste se mohli spokojit s nějakým levnějším modelem. Propojení s telefonem ocení zejména odrostlejší děti nebo rodiče těch menších. Nejdříve je potřeba nainstalovat do telefonu aplikaci pro Android či iOS. Člověka pak poněkud překvapí bohatý seznam oprávnění, které si od vás aplikace vyžádá. Konkrétně jde o přístup k souborům zařízení, k poloze telefonu (opravdu by mě zajímalo proč) a k nahrávání zvuků. Souhlas se sběrem anonymních údajů lze naštěstí odmítnout.

Na začátku postačí jen pár nastavení...

Zapnutý kartáček se s aplikací spáruje automaticky. Pak už jen v aplikaci zvolíte jazyk, vytvoříte si profil a můžete se jít seznámit se Sparklym. Je to takové malé chlupaté zvířátko. Princip aplikace spočívá v tom, že pokud si coby dítě správně čistíte zuby, pak za to Sparkly dostává nejrůznější dárky: jídlo, oblečky, spreje na srst a další. Je to podobný princip, jako bývalo svého času Tamagoči – jde o docela návykovou záležitost a děti to rozhodně zabaví. Jediný nedostatek lze vidět v tom, že kartáček neobsahuje žádné senzory. Na displeji tedy ukazuje, jaké zuby čistit a jakým způsobem, ale ohlídat, jestli to tak děti dělají, je už na rodičích. Je ale fajn, že aplikace mluví česky a správný postup při čištění zubů se snaží srozumitelně vysvětlit.

...a můžete si čistit zuby

Aplikace obsahuje i sekci pro rodiče. Zde se musíte zaregistrovat, ale pak můžete podrobně sledovat, jestli čištění zubů proběhlo, jak mělo. Pokud vaše dítko správnou péči nějakou dobu zanedbává, pak jste na to upozorněni.

Zhodnocení: zábavný, ale rodiče nenahradí

Kartáček samotný stojí okolo 1 400 korun, náhradní hlavice pak okolo dvou set korun. To nejsou nijak horentní sumy. Pozitivní je rozhodně fakt, že slibované efektivnější čištění není jenom reklamní fráze. Pokud přejdete z běžného kartáčku, pak rozdíl poznáte určitě sami.

Daleko větší smysl dává, pokud se rozhodnete kartáček propojit s telefonem. Hra je skutečně zábavná a zvláště pro děti, které se dnes neodlepí od obrazovky telefonu, je to milá a nenásilná forma, jak si čištění zubů užít. Samozřejmě je to pro rodiče jenom pomocník – aplikace nikdy nezkontroluje, jestli si zuby čistí skutečně dobře a koneckonců ji lze snadno ošálit tím, že necháte kartáček běžet na prázdno.

Klady
  • přijatelná cena
  • kvalitní zpracování
  • kvalitní čištění
  • snadná obsluha a párování
  • zábavná aplikace
Zápory
  • aplikace chce příliš oprávnění
  • nekontroluje děti důkladně
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze