Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent
test

Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent

Rozmixuje polévku i nachystá led na párty

Máte rádi krémové polévky rozmixované dohladka, případně na párty potřebujete ledovou tříšť? Pak se vám bude hodit stolní mixér Sensigence Intelligent od společnosti Russel Hobs, ve kterém je možné jak mixovat horké polévky, tak i drtit led. A umí toho daleko víc.

Hledáte pomocníka, který vám usnadní vaření? Zároveň si ale potrpíte na vzhled? Pak by pro vás mohl být pravou volbou tento mixér. Potřebujete moučkový cukr, ale doma máte jen cukr krystal? Nevadí, pokud vlastníte mixér Sensigence Intelligent. Co dalšího dokáže, to se dozvíte v dnešní recenzi.

Za zapůjčení Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent děkujeme společnosti ElectroWorld, provozující internetový obchod ElectroWorld.cz, kde si jej můžete i zakoupit.

Technické parametry Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent

Rozměry 27,1 × 39,2 × 21 cm
Příkon 1 000 W
Hmotnost 5,3 kg
Objem nádoby 1,5 litru
Drcení ledu ano
Přednastavené programy 3
Počet nožů 6
Počet otáček až 23 000/min
Cena cca 3 900 Kč

Obsah balení: vše, co je potřeba

V obdélníkové krabici najdete mixér rozložený na několik kusů, přičemž každý kus je pečlivě zabalen. Ve spodní části krabice je uloženo tělo mixéru, skleněný džbán s noži a límcem pro připevnění k hlavní části a nakonec víko s menším kloboučkem, který zapadne doprostřed víka. A nechybí samozřejmě ani návod v češtině.

Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent
Líbilo se nám
  • nic nechybí

Konstrukce a zpracování: v kuchyni se bude vyjímat

Značka Russel Hobs si potrpí na design a vždy se snaží, aby jejich výrobky vypadaly vkusně a zároveň plnily účel. Není tomu jinak ani u tohoto mixéru, který je vyroben z vysoce lesklého, kvalitního černého plastu a nechybí ani protiskluzové nožky. Ze zadní části vychází pouze napájecí kabel, který je dostatečně dlouhý pro připojení do zásuvky. Kolem displeje je na přední straně široký kovový rám, vkusně tak odděluje ovládací panel od zbytku mixéru. Dotykový displej se ovládá lehce, není potřeba na něj tlačit a má dobře nastavenou svítivost.

Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent

Od těla mixéru směřuje nahoru kruhový otvor, kam se přišroubuje límec se džbánem. Pokud límec od džbánu odšroubujete, dostanete se k nožům, které jsou připevněny pouze pomocí těsnění, a vytáhnete je jedním šikovným pohybem do strany. Vyndání je opravdu snadné a přitom bezpečné. Nožů je hned 6, jejich čepele jsou titanové a směřují do tří stran – nahoru, dolů a vodorovně – to zajišťuje mixování ze všech úhlů.

Skleněný džbán je opravdu masivní. Sklo je dostatečně tlusté, aby odolalo i vařící polévce nebo nechtěnému vyklouznutí z ruky. Džbán není hladký, je žebrovaný pro lepší mixování, ale nenajdete v něm žádné ostřejší hrany, které by znesnadňovaly umývání – navíc tento díl lze dát do myčky. Do nádoby se vejde až 1,5 litru, aniž by se tekutina tlačila ven skrz víčko.

Poslední částí je víko, které je po bocích opatřeno několika řadami gumového těsnění. Díky tomu drží na svém místě, i když je nádoba plná. Uprostřed je kulatá díra, do které zapadá malý klobouček sloužící k přidávání přísad přímo při mixování. Je z průhledného plastu a z víka lze oddělat jednoduchým pootočením.

Líbilo se nám
  • kvalitní, pevný plast
  • robustní džbán ze skla
  • 6 nožů pro mixování

Zkušenosti: téměř dokonalý

Musíme uznat, že poskládání mixéru zvládne opravdu každý bez toho, aniž by se podíval do návodu. Konstrukce je jednoduchá a veškeré části jsou dobře omyvatelné. Jakmile mixér zastrčíte do zásuvky, na displeji se rozsvítí modře symbol pro zapnutí/vypnutí. Pokud mixér zapnete, na displeji se rozsvítí několik programů a uprostřed je stupnice, která vyznačuje sílu mixování. Mixér se po 30 sekundách nečinnosti automaticky přepne do pohotovostního režimu, pro obnovu stačí na displej jen ťuknout.

Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent

Pojďme si vysvětlit, na co jsou určená jednotlivá tlačítka. Ve spodní části jsou tři obrázky, které znamenají zleva doprava – smoothie, ledový nápoj a polévku. Program smoothie je určený pro mixování ovoce, zeleniny a dalších ingrediencí. Přísady můžete použít i mražené. Při testování mixér neměl jakýkoliv problém se zmraženými ostružinami, ale s banánem trošku bojoval. Pokud byl zmražený banán nalámaný přibližně na tři až čtyři kusy, při spuštění mixéru se kousky nadzvedly nad nože a nerozmixovaly se. Tady bychom uvítali pomůcku, která by se jednoduše strčila do mixéru a pomohla by ovoce udržet u nožů, ale zároveň aby se sama nožů nemohla dotknout (poničit je). Jako náhradu jsme použili dlouhou lžíci, poté se vše již rozmixovalo.

Tlačítko na ledový nápoj samo napovídá, na co je určeno. Zejména, pokud si potrpíte na Margaritu, bude se vám hodit. Můžete ho ale použít i na jiné studené alko i nealko nápoje, kde chcete použít led a zároveň jej rozmělnit do nápoje. Podle toho, co do nádoby přidáte, mixér vyhodnotí dobu mixování. Díky tomu se vypne až ve chvíli, kdy jsou všechny kousky rozmixované.

Poslední tlačítko je určené na polévky. Nádoba snese i polévku, kterou jste zrovna sundali z plotny. Vyzkoušeli jsme rozmixovat dýňovou polévku, a to až do maximálního limitu 1,5 litru, a výsledek nás mile překvapil. Polévka nevytékala po stranách těsnění ven a byla naprosto perfektně rozmixovaná dohladka.

Vpravo nahoře je tlačítko na drcení ledu, které je označeno jako sklenice s ledem a vedle je spirála. Led si můžete rozdrtit dle vlastních představ – podle toho, jak dlouho tlačítko držíte, tak se led mixuje. V tomto případě je potřeba nejdříve tlačítko stisknout – tím vyberete drcení ledu a poté jej držet po celou dobu mixování. U drcení ledu nemáme co vytknout, pokaždé perfektní výsledek.

Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent

Pokud nechcete využít ani jednu výše uvedenou možnost, můžete mixovat bez zvolení programu. Tlačítka play a stop vyznačená klasickými symboly šipky směřujícími vpravo a čtverce slouží pro zapnutí a zastavení mixéru dle vašeho přání. Na posuvníku si můžete navíc nastavit rychlost mixování. Tlačítky start a stop také spustíte/ukončíte jakýkoliv výše popsaný program. Vyzkoušeli jsme také, zda mixér dokáže udělat z cukru krystal cukr moučku. A výsledek? Dokáže a docela rychle.

Russel Hobs 28241-56 Sensigence Intelligent

Co se týče umývání, pokud máte doma myčku, hodně práce vám usnadní. V myčce je možné mýt džbán, plastový límec a případně klobouček z horního těsnění. Nože ani víko s těsněním dle výrobce do myčky nepatří. Je to ale logické – nože se v myčce tupí a těsnění na víku by se mohlo horkou vodu deformovat. Pokud myčku nevlastníte, doporučujeme použité části umýt ihned po použití. Vyhnete se zaschnutí a zbytečnému drhnutí. A pozor na vyklouznutí džbánu z ruky – je těžší a pokud máte mokré ruce, lehce vám vyklouzne.

Líbilo se nám
  • přednastavené programy
  • led rozdrtí bez potíží
  • džbán zvládne horké polévky
  • poradí si s většími i menšími kousky
  • tekutina přes víko nevytéká
Nelíbilo se nám
  • může mít problém s většími zmrazenými kusy

Závěr: určitě ho využijete

Musíme říci, že nás mixér Russel Hobs Sensigence Intelligent příjemně překvapil. Až na zmražený banán neměl s ničím žádné potíže a vždy byl výsledek více než dobrý. Dokáže rozmixovat větší i malé kousky, což je u mixéru důležité, pokud chcete připravit hladkou pomazánku nebo krémovou polévku. Veškeré programy jsou díky inteligentnímu mixování dobře nastaveny. Rozložení, umytí i složení mixéru je otázkou pár minut a není k tomu potřeba žádná velká síla. Pokud by se vám domů hodil přesně takový pomocník, mixér Russel Hobs Sensigence Intelligent můžeme směle doporučit.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • kvalitní, pevný plast
  • robustní skleněný džbán
  • 6 nožů pro mixování
  • přednastavené programy
  • led rozdrtí bez potíží
  • džbán zvládne horké polévky
  • poradí si s většími i menšími kousky
  • tekutina přes víko nevytéká
Zápory
  • může mít problém s většími zmrazenými kusy
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze