Tesla Smart Aroma Diffuser
test

Tesla Smart Aroma Diffuser

Voňavý domov jedním dotykem

Chytrá domácnost je dnes pro mnohé z nás již běžným jevem. Pod palcem jedné ruky lze mít nejen televize či audio, ale také rolety, zámky či čistotu vzduchu. K dokonalosti pak chybí ještě ta správná vůně, které vám pomůže docílit difuzér. Novinka na našem trhu od Tesly nabízí elegantní vzhled i ovládání z jakéhokoli koutu domu.

Pod značkou Tesla vzniká celá řada lifestylových produktů pro chytrou domácnost. Do pomyslné základní kategorie bychom mohli zařadit nový aroma difuzér Tesla Smart Aroma Diffuser. Dokáže nejen částečně zvlhčit vzduch, ale také místnost krásně provonět. Důležitou výbavou je samozřejmě konektivita skrze Wi-Fi a možnost vše ovládat prostřednictvím telefonu.

Tesla Smart Aroma Diffuser
výkon 10 W
objem nádoby 200 ml
maximální výstup páry 30 ml/h
velikost místnosti až 20 m²
konektivita Wi-Fi 2,4 GHz
aplikace Android a iOS
rozměry 150 × 150 × 143 mm
cena 1 200 Kč

Obsah balení: vše, co potřebujete

V prodejní krabici naleznete již složený difuzér, nezbytné návody a samozřejmě i napájecí adaptér. Pakliže byste jej nemohli zprvu najít, vězte, že je v rámci úspory místa uvnitř difuzéru v prostoru, kam se nalévá voda.

Tesla Smart Aroma Diffuser
Líbilo se nám
  • vše potřebné

Konstrukční zpracování: krásný doplněk

Tesla Smart Aroma Diffuser má příjemně oblé tvary a směrem od spodní základy se nahoru zužuje. Celé zařízení se skládá ze tří částí. Základna je přikrytá poloprůhledným víčkem a následně ještě horním krytem, který téměř doléhá k samotné základně. V tomto případě o záměr, neboť tenkým proužkem, který odděluje horní kryt od základny, prosvítají barevné diody. Horní části krytu je samozřejmě z části propustná, aby aroma (páru) mohlo pronikat ze zařízení ven.

Celý difuzér je samozřejmě plastový, v ruce působí poněkud lacině, avšak jakmile jej jednou umístíte, nebudete s ním pravděpodobně příliš často hýbat. Naopak oceníte jeho pastelově bílé zbarvení a matný povrch, který se i dobře udržuje. Velmi pěkně, a to zejména večer, pak působí sestava diod, které prosvítají nejen po obvodu difuzéru, ale také z horní části. Jelikož jsou na sobě jednotlivé části pouze nasazeny, je nutné počítat s tím, že difuzér lze snadno převrhnout. Je tak dobré jej umístit na bezpečné místo.

Líbilo se nám
  • líbivý vzhled

Spuštění a provoz: velmi jednoduché

Úvodem řekněme, že nebude nic potřeba dlouze nastavovat či řešit, což je vždy samozřejmě velká výhoda. Návod ale působí lehce zmatečně a například v něm chybí popis všech pěti tlačítek. Respektive popis tu je, ale chybí spojení s konkrétním tlačítkem. Stylem pokus omyl však donutíte difuzér pracovat tak, jak byste rádi.

Tesla Smart Aroma Diffuser

V prvé řadě jej však musíte naplnit vodou. Nádržka je schopná pojmout až 200 ml vody. Zdá se vám to málo? Difuzér si s tím vystačí klidně i 10 hodin. Po naplnění vodou je vhodné přidat i nějaký aromatický olej dle vašeho vkusu. Postačí pár kapek, ale vesměs platí, že čím intenzivnější vůni budete chtít, tím více kapek do vody přidejte. Difuzér samozřejmě funguje i bez aromatických olejů, ale to vás obdaří jen vodní párou.

Po zapnutí difuzéru jej můžete spojit s vaší Wi-Fi, což se dělá příslušným tlačítkem a následně skrze aplikaci Tesla Smart, kterou si zdarma stáhnete do mobilu s Androidem či iOS. V aplikace se připojíte ke své Wi-Fi, aby bylo možné difuzér ovládat. Zde však přichází první zádrhel v podobě zastaralého pásma 2,4 GHz. Pokud jej například nevyužíváte, je difuzér nepoužitelný, alespoň při vzdáleném ovládání. Aplikace je kompatibilní s osobními asistenty Google Asistent a Amazon Alexa, kteří kromě jiného podporují ovládání hlasem.

Aplikace umožní difuzér vzdáleně zapnout/vypnout, také měnit druh foukání z nepřetržitého na přerušovaný. Samotná vyfukovaná mlha je velice jemná vzhledem k 2,4 milionům kmitů za sekundu. Dle výrobce difuzér provoní místnost o výměře až 20 m², avšak nemusíte se bát použití ani ve větších prostorech. Difuzéru to samozřejmě jen déle trvá a ve vzdálenějších místech může být vůně již o něco slabší, což je ale očekávané.

Aplikace Tesla Smart

Jak možná již tušíte, ovládání není nutné svěřovat pouze do rukou telefonu či hlasových asistentů. Vše lze totiž zvládnout i za pomoci pětice tlačítek přímo na difuzéru. Nastavovat můžete styl foukání, podsvícení barevnými diodami (pozvolna blikající, nebo pouze svítící) a také čas, za který se má difuzér automaticky vypnout. Volit lze mezi 1, 3 a 5 hodinami. Závěrem dojdeme, že chod difuzéru je velmi tichý a rozhodně vás nebude rušit. Naopak tiché bublání má spíše uklidňující charakter a po několika minutách jej takřka přestanete vnímat.

Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání
  • tichý chod
Nelíbilo se nám
  • zmatečný návod

Výdrž: myslí za vás

Jelikož je difuzér poháněn výhradně elektřinou a nemá v sobě žádné baterie, výdrž se odvíjí od množství vody. Jak jsme si již řekli, nádržka pojme 200 ml tekutiny, což vystačí až na 10hodinový provoz v případě přerušovaného foukání. Pakliže chcete byt provonět co nejrychleji, zvolíte nepřerušované foukání a získáte 5 hodin času do doby, než budete muset pro další provoz doplnit vodu a aromatický olej.

Tesla Smart Aroma Diffuser

Dobrou zprávou ale je, že difuzér automaticky rozpozná, že v jeho nádržce došla voda a vypne se. Nehrozí tak, že byste jej nechtěně poškodili například ve chvíli, kdy usnete/odejdete. Stejně tak se nespustí, pokud byste jej chtěli zapnout s prázdnou nádržkou, v takovém případě na vás několikrát varovně červeně blikne, čím vám dá jasně najevo, že se něco děje.

Líbilo se nám
  • až 10 hodin bez nutnosti cokoliv dělat
  • detekce prázdné nádržky

Zhodnocení

Tesla Smart Aroma Diffuser patří do poměrně nového segmentu aroma difuzérů, které jsou připojeny k Wi-Fi, díky čemuž je můžete ovládat skrze telefon či hlasové asistenty. Často totiž na trhu najdete elektrické difuzéry, které jsou v lepším případě vybaveny jen dálkovým ovladačem, což je pouze další zbytečná věc navíc. V tomto novinka vyniká a i kdyby se vám ovládání skrze telefon nezamlouvalo, rychlé nastavení provedete skrze tlačítka na těle difuzéru.

Tesla Smart Aroma Diffuser

Hlavními přednostmi produktu je pěkný vzhled a líbivé barevné podsvícení. Jako více než dostatečný shledáváme objem nádržky na vodu s aromatickými oleji. Za cenu jen lehce převyšující hranici 1 000 Kč novinka odvede poctivou službu a váš byt provoní vaší oblíbenou esencí.

Foto: Michal Pavlíček, fZone.cz

Klady
  • líbivý vzhled
  • snadná obsluha
  • působivé barvy zejména večer
  • pojistka proti provozu bez vody
  • příznivá cena
Zápory
  • podpora pouze pásma 2,4 GHz
  • zpočátku nepřehledný návod
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze