TrueLife HairDryer D6
test

TrueLife HairDryer D6

Suché vlasy rychle a bez poškození

Fén je dnes prakticky nepostradatelná věc do domácnosti a na trhu je jich takové množství, že kolikrát nevíme, který vybrat. Cenově je můžete koupit za několik stokorun, ale i za vyšší jednotky tisíc. Nám se dostal do rukou fén od TrueLife, který je cenově dostupný, dokáže vlasy rychle vysušit a zároveň je ochránit před spálením.

Vysoušeče vlasů používají jak muži, tak ženy. Přece jen ale pro ženy je tento přístroj o něco důležitější, jelikož většinou svým vlasům dopřávají větší péči. Fén TrueLife Dryer D6 dokáže přizpůsobit teplotu vzduchu vašim potřebám, LED kroužek vám jednoduše ukáže, jaký program máte zvolený a zrcadlo na druhé straně fénu vám zajistí použití kdekoliv, kde budete mít přístup k elektřině. Jak jsme byli s fénem celkově spokojeni, se dozvíte v dnešní recenzi.

Technické parametry TrueLife HairDryer D6

Rozměry 25,5 × 7 × 9 cm
Hmotnost 540 g (bez nástavce)
Rychlost foukání až 80 km/h
Délka přívodního kabelu 1,8 m
Počet rychlostí 2
Počet nastavení teplot 3
Ionizace ano
Otáčky motoru 110 000 RPM
Příkon 1 600 W
Cena cca1 900 Kč

Obsah balení: i s nástavcem

V obdélníkové krabici je v plastovém výlisku uložen fén s pevně připevněným napájecím kabelem a koncentračním nástavcem. V balení najdeme samozřejmě i návod v češtině.

TrueLife HairDryer D6
Líbilo se nám
  • nic nechybí

Konstrukce a zpracování: elegantní a lehký

Fén je barevně koncipován pro ženy – má zlatavě růžovou barvu. Je minimalistický, v ruce vypadá elegantně a dobře se drží. Váha fénu je bez nástavce 540 g, což je při použití jednoznačně výhodou. A stejně je na tom i délka kabelu, který je 1,8 metru dlouhý a neomezuje v použití. Kabel je u vstupu do fénu obalen gumou, aby nedocházelo ke kroucení a opotřebení.

Na spodní části fénu je odnímatelný prachový filtr. Kryt lze oddělat jednoduchým pootočením a pro lepší orientaci jsou zde tečky. Plná tečka znamená uzavřený prachový filtr, pokud pootočíte na prázdné kolečko, filtr je otevřený. Rukojeť je hladká, ale v ruce neklouže. Ve vrchní části rukojeti se nachází celé ovládání fénu. Spodní posuvné tlačítko je lehce vystouplé a ovládá se s ním zapnutí/vypnutí. Nad ním je klasické tlačítko, které mění teplotu.

TrueLife HairDryer D6

Na přední straně fénu, odkud proudí vzduch, se nachází plastový kryt s několika otvory. Okolo je tenký kovový proužek, který slouží k přichycení nástavce. Z druhé strany je pak kruhové zrcadlo a okolo něj je umístěn LED kroužek, který svítí zeleně, oranžově, červeně a žlutě. Jaké teploty značí, si vysvětlíme později. V balení najdeme také jeden nástavec, který koncentruje proud vzduchu do úzkého pruhu. Připevnění nemůže být jednodušší – je magnetické.

Líbilo se nám
  • lehký
  • dlouhý napájecí kabel
  • nástavec je magnetický
  • LED značení teploty

Zhodnocení a zkušenosti: snadné použití, rychlý výsledek

Fén není na ovládání nijak náročný a naučíte se s ním pracovat prakticky ihned. Zapnete jej posunutím tlačítka směrem nahoru, a to o jedno nebo dvě místa. Tímto volíte mezi normální a vysokou rychlostí. Trochu mě mrzí, že zde nejsou tři rychlosti proudění vzduchu, jelikož je to celkem běžné. Fén jsem testovala na vlasech po pás, a tak bych ocenila ještě o něco rychlejší proudění vzduchu. Nelze ale rozhodně říci, že by nastavené rychlosti nestačily – fén může mít až 110 000 otáček za minutu – jde spíše o uživatelské pohodlí.

Fén si pamatuje poslední nastavení teploty.

Nad nastavením rychlosti je tlačítko, kterým můžete přepínat nastavení teploty. Fén si pamatuje poslední nastavení a při dalším použití se spustí ve stejném módu. Pojďme si vysvětlit jednotlivé barvy, které ukazuje LED kroužek na zadní části fénu. Zelená barva značí studený vzduch, oranžová teplý vzduch, červená horký a žlutá střídá studený a horký vzduch. Tím, že je tlačítko v horní části rukojeti, dobře se přepínají teploty i během fénování, aniž byste s ním museli přestat.

V těchto horkých dnech jsem nejčastěji používala studený vzduch, ale také střídavý. Ten se mi osvědčil jako vhodný k tomu, že jsem mohla fén klidně držet na jednom místě delší dobu, aniž by došlo k poškození vlasů. Pokud vás zajímají přímo teploty, tak teplý vzduch se pohybuje okolo 55 °C a horký okolo 80 °C. Fén se však chlubí funkcí TrueLife ConstantHeat, která zabraňuje kolísání teploty, čímž zabraňuje poškození vlasů.

Fén je vybaven ionizátorem, který generuje průměrně 200 milionů záporných iontů, což zaručí, že po vyfénování vám nebudou vlasy poletovat a nebudou přesušené. Musím pochválit také tišší chod, než je u běžných fénů zvykem, takže určitě není problém používat fén i ve večerních hodinách v nájemním domě. A pokud chcete vlasy sušit přes kartáč, stačí nasadit koncentrační nástavec, který drží na magnet. Nemusíte tedy nic šroubovat.

TrueLife HairDryer D6

Je potřeba také myslet na čištění prachového filtru, což ale nezabere více než dvě minuty času. Četnost čištění záleží na tom, jak často je fén používán a jak moc se doma práší. Filtr je pod krytem, který stačí lehce doprava pootočit. Prach usazený na filtru jednoduše odstraňte a kryt opět nasaďte.

Líbilo se nám
  • je tichý
  • čtyři nastavení teploty
  • možnost střídání teplot
  • pamatuje si poslední nastavení teploty
Nelíbilo se nám
  • ocenili bychom více rychlostí

Závěr: spokojenost

S používáním fénu jsem byla spokojená – je lehký, snadno ovladatelný, vlasy rychle vysuší a je tichý. Cenově se pohybuje pod hranicí dvou tisíc korun, což je za nás rozhodně férová cena. Pokud se tedy poohlížíte po novém fénu, který by neměl stát tisíce, touto volbou rozhodně neuděláte chybu a věříme, že budete stejně spokojení, jako jsme byli my.

Foto: Tereza Lásková, fZone.cz

Klady
  • lehký
  • dlouhý napájecí kabel
  • nástavec je magnetický
  • LED značení teploty
  • je tichý
  • čtyři nastavení teploty
  • možnost střídání teplot
  • pamatuje si poslední nastavení teploty
Zápory
  • ocenili bychom více rychlostí
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze