Titanový kartáček s nabíjením MagSafe? To je novinka od Laifen

Titanový kartáček s nabíjením MagSafe? To je novinka od Laifen
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Výrobce si cení kartáček na zhruba 4 000 Kč
  • Kromě titanového šasi se chlubí leteckým režimem i kompletní voděodolností
  • Hlava kartáčku osciluje v rozsahu 60 stupňů a vibruje 66 000krát za minutu

Veletrh IFA 2024 je kromě smartphonů a chytré domácnosti také oblíbeným místem pro prezentaci nejrůznější zdravotní chytré techniky. Ať už se jedná o masážní křesla nebo přístroje měřící krevní tlak, EKG apod., na své si přijdou i vyznavači dokonalé zubní hygieny. Na stánku společnosti Laifen jsme si pak mohli prohlédnout skutečně designový, ale podle výrobce také velmi schopný, zubní kartáček Laifen Wave Titanium. Čím nás zaujal?

Titan se dostal již i mezi kartáčky

Titanové šasi u smartphonů jako první uvedl Apple, ačkoliv již dříve existovaly smartphony s titanovou úpravou, avšak nikdy se nejednalo o žádnou „masovku“ jako v případě iPhonů. Zkušenosti s titanem má pak například v oblasti wearables také společnost Huawei, avšak v segmentu elektrických kartáčků je titanové šasi skutečnou novinkou. Výrobce na stánku prezentoval výrobní proces získávání titanového šasi v podobě válce a chlubil se vlastnostmi titanu, jako je nízká tepelná vodivost a antibakteriální schopnosti, které dělají z titanu ideální materiál pro nasazení u elektrického kartáčku.

Za cenu 160 eur, tedy 4 000 Kč, se mohou zájemci těšit na kartáček s oscilační hlavou v rozsahu 60 stupňů a schopností vibrovat 66 000krát za minutu. Podle výrobce má spojení těchto dvou prvků zajistit dokonale čistý úsměv, tedy čisté zuby a zároveň je šetrný k dásním. Zaujalo nás také, jak je zubní kartáček tichý ve srovnání s ostatními elektrickými kartáčky. Laifen toho údajně docílil umístěním kovového závaží na vnější opačnou stranu hlavy se štětinkami.

Laifen Wave Titanium

Tím však vychytávky tohoto kartáčku rozhodně nekončí, neboť například podporuje probuzení pouhým zvednutím, ale také disponuje kapacitním tlačítkem. Velmi praktický je také letový režim, který se (de)aktivuje dlouhým podržením tlačítka. Po jeho spuštění budete mít jistotu, že se kartáček například nespustí v batohu, což se může s běžnými kartáčky umístěnými mimo pouzdro poměrně snadno stát a mohou se tak vybít již během cesty na dovolenou. Samozřejmostí je pak kompletní voděodolnost, která umožňuje kartáček v případě potřeby rovněž ponořit pod vodu.

Ať žije magnetické nabíjení

Laifen Wave Titanium (a nejen titanová úprava) má také nabíjení velmi podobné systému MagSafe. Na spodní stranu jednoduše stačí přicvaknout magnetický kabel, který se okamžitě přichytí a zároveň vypadá velmi podobně jako kabel z MacBooků. Velmi podobná (či snad stejná) je barva kovové koncovky, stejný je však i pletený kabel bílé barvy. Zamrzí jen, že je kabel zakončen USB-A konektorem a nikoliv USB-C, pomocí něhož by bylo možné nabíjet kartáček třeba i jen z telefonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze