Top 4 dokumenty na Netflixu o nejslavnějších celebritách

zhodnocení
Top 4 dokumenty na Netflixu o nejslavnějších celebritách
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabízí obrovské množství dokumentů o slavných lidech
  • Můžete se podívat, jak dosáhl slávy Arnold Schwarzenegger, nebo Sylvester Stallone
  • V nabídce je také dokument o Taylor Swift, nebo Robbie Williamsovi

Streamovací platforma Netflix nabízí širokou nabídku dokumentárních filmů a seriálů. Ty vás zavedou do zákoutí naší planety, do záhad vesmíru, lidských myšlenek, ale i příběhů lidí, kteří se stali slavnými. Které dokumenty o slavných osobnostech stojí za zhlédnutí?

Arnold

Arnold Schwarzenegger je ikonou kulturistiky, filmu, ale i politik. On sám popisuje celý svůj život, a to úplně od začátku. Můžete si tak vyslechnout, jak přišel k posilování a jak se postupně vypracoval až na úplný vrchol kulturistiky. Když jej ale dosáhl, chtěl být nejlepší v něčem dalším.

Uvidíte záběry z jeho prvních filmů, jak měl ze začátku potíže s obsazením kvůli jeho postavě, ale i to, jak se postupně stal hollywoodskou hvězdou, kterou znají po celém světě. Poslední část dokumentu je pak věnovaná tomu, jak se rozhodl vložit do politiky, až se nakonec stal Guvernérem Kalifornie.

Arnold/Netflix

Miss Americana

Dokumentární film z roku 2020 o dodnes nejúspěšnější zpěvačce Taylor Swift. Zpěvačka a textařka popisuje svoje začátky kariéry, kdy už ve 13 letech měla na kontě několik složených písniček a postupně se dostávala do podvědomí lidí. Byla naučená tak, aby se vždy chovala slušně a byla pokorná. Vše ale změnila reakce Kanye Westa, který ji při předávání ceny přerušil a řekl, že lepší video natočila Beyoncé. Dokument ukáže, jak se Taylor vyrovnávala s pádem v šoubyznysu a následně, jak se rozhodla vše vložit do textů písní a vrátit se na výsluní silnější a s názorem, který se už nebojí veřejně propagovat.

Sly

Dokument o Sylvestrovi Stallonovi, který byl natočen minulý rok. Při zaznění jeho jména se vám nejspíše vybaví hned několik filmů. Sylvester popisuje svůj život od svého narození. Dozvíte se tak, že pocházel z chudé rodiny, že byl vychováván otcem, který nešel pro ránu daleko, ale i to, že paralyzované nervy na levé straně tváře má od narození kvůli komplikacím u porodu.

Popisuje svoje začátky kariéry, kdy o něj neměl filmový průmysl zájem a následně to, jak začal psát vlastní film. Jak se jeho život změnil ve chvíli, kdy natočil Rockyho? A jak to ovlivnilo jeho vztahy v rodině?

Robbie Williams

Nedávno vydaná minisérie o životě zpěváka Robieho Williamse, který odstartoval svoji kariéru ve skupině Také That. Zpěváka natáčeli po dobu 30 let, a tak existuje obrovské množství nahrávek, které zachycují jeho kariéru. Záběry komentuje sám Williams s osobním pohledem. V celkem čtyřech dílech můžete sledovat jeho postupnou přeměnu ze zpěváka v chlapecké kapele, po sólovou dráhu. Dozvíte se tak, jak náročný byl začátek jeho kariéry, proč došlo k odchodu z kapely, jak potkal svoji ženu, ale uslyšíte i vyjádření k drogové a alkoholové závislosti.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze