Dokument o záhadné smrti novináře, film podle české knihy a Mimoni 2

Novinky pro tento týden na Netflixu a HBO Max
Dokument o záhadné smrti novináře, film podle české knihy a Mimoni 2
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix nabídne dokument o novináři, který údajně spáchal sebevraždu, ale vše nasvědčuje vraždě
  • Dostupný bude také film podle knihy Jaroslava Kaflaře
  • A na HBO Max se můžete podívat na dokument, který ukáže rok 2000 z pohledu konspirátorů

Před námi je poslední únorový týden a i tento přinese další dokumenty, filmy a seriály, které nabízí streamovací platformy Netflix a HBO Max. Netflix nabídne hned několik novinek, ze kterých si vybere každý. HBO pak po ukončení Temného případu čeká na začátek března, kdy uvede seriál Režim. Mezitím si ale můžete pustit dokumentární film. Co tedy tento týden nevynechat?

Mimoni 2: Padouch přichází

Od soboty si můžete pustit na Netflixu pokračování Mimoňů. První díl byl o tom, jak Mimoni hledali svého pána a druhý díl ukazuje začátky Grua, který se chce stát velepadouchem. Při konkurzu na padoucha ukradne kámen a tím proti sobě poštve všechny padouchy. Gru má ale v záloze své Mimoně, kteří mu vždy pomohou.

Americká konspirace: Vražedná chobotnice

Od středy 28. února si můžete na Netflixu pustit dokumentární seriál, který vás zavede do amerického podsvětí. Reportér Danny Casolaro byl nalezen mrtvý v motelu a jeho smrt byla označena za sebevraždu. Následně se ale zjistilo, že psal knihu o osmi lidech, kteří měli v té době velkou moc, kterou zneužívali. Skupinu těchto lidí nazval Chobotnice. A protože postupně odhaloval, co tito lidé umí, padlo podezření, že se jej někdo chtěl zbavit. Postupně ale začnou umírat další novináři a rozluštění, kdo za tím vším stojí, je potřeba co nejdříve odhalit.

Americká konspirace: Vražedná chobotnice

Kosmonaut z Čech

Film natočený podle knihy Jaroslava Kaflaře. Velitel Procházka se sám zúčastní kosmického programu Euro, kdy dlouho cestuje sám vesmírem. Poté, co zůstává v kosmické lodi sám se svými myšlenkami, se objeví záhadný tvor, který mu chce pomoci urovnat jeho manželství, jenž zrovna prochází špatným obdobím.

Fúrie Paříže

Pátek přinese nový francouzský seriál z mafiánského podsvětí. Dcera se rozhodne zjistit, kdo zabil jejího otce, který údajně zpronevěřil peníze kmotrů. V Paříži vede podsvětí šest mafiánských rodin, kterým ale velí šéfka Fúrie. Vše se změní ve chvíli, kdy pro ni mladá žena začne pracovat.

Y2K: časovaná bomba

Dokumentární film z produkce HBO Max, který byl vytvořen na základě archivních záběrů pořízených před rokem 2000. V té době se začala šířit informace, že v roce 2000 přestanou fungovat veškeré technologie a na Zemi zavládne chaos a zmatek. Díky filmu tak můžete nahlédnout do života lidí, kteří věřili v to, že se nástupem nového milénia vše změní. Uvidíte ale i to, jak se technologie v 90. letech rychle vyvíjely a způsobily digitální revoluci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze