Umělá inteligence vám vytvoří básnický portrét

Umělá inteligence vám vytvoří básnický portrét
  • AI vytváří poezii, kterou promítne na váš portrét
  • Nový experiment Googlu vznikl ve spolupráci s umělcem

Umělá inteligence a strojové učení pomalu, ale jistě proniká do všech sfér našeho života. Nedávno jsme psali o non-stop death metalu od DATABOTS nebo o sošce, kterou AI navrhla na základě strojového učení.

POEMPORTRAITS je experiment vytvořený ve dlouhodobé spolupráci mezi Google's Arts & Culture Lab, programátorem Rossem Goodwinem a umělcem Es Devlinem, který pracuje také jako scénograf pro Národní divadlo Velké Británie nebo například pro zpěvačky Beyoncé a Adele.

Jako při každé práci se strojovým učením, i zde se musel předložit neuronové síti učební materiál. Jako data tentokrát posloužila sbírka básní z 19. století s více než 25 miliony slov. Na základě těchto dat a vaší interakce vyhledá umělá inteligence určité vzory, díky kterým vám vygeneruje jedinečnou báseň.

POEMPORTRAITS
Poeta Thanos

Pokud chcete být součástí experimentu a rádi byste si vytvořili vlastní vizuální báseň za pomocí kolaborace s AI, neváhejte a zamiřte na g.co/poemportraits . Tato webová aplikace vám vytvoří unikátní selfie snímek zkombinovaný s textem vaší ojedinělé básně. Pokud nechcete svůj portrét sdílet na sociálních sítích, nevadí. Přispějete tak alespoň do kolektivní básně, která se postupně formuje.

Z převážné většiny se jedná o velice nesmyslné věty, ale občas narazíte na poutavý rým. Dříme-li ve vás básník a ovládáte angličtinu, zajisté si přijdete na své.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze