V anglické zoo se narodila mláďata vzácné fosy

V anglické zoo se narodila mláďata vzácné fosy
Fotografie: unsplash.com
  • Tři mláďata fosy se v Chester Zoo narodila v červenci
  • Jedná se o první přírůstek tohoto zvířete od otevření zoo před 91 roky
  • Mláďata se ošetřovatelům ukázala až po 12 týdnech od narození
  • Fosy jsou ohroženým druhem

Anglická Chester Zoo sdílela první snímky mláďat fosy. Tento druh fosa je štíhlý, dlouhoocasý savec, který svým vzhledem připomíná kočku. Ve volné přírodě se vyskytuje na Madagaskaru. Jedná se o první přírůstek tohoto zvířete od otevření zoo, které proběhlo před 91 roky. Trojčata, která se narodila před 12 týdny, byla teprve teď poprvé spatřena ošetřovateli. Po celou dobu byla schovaná v doupěti ve svém výběhu.


Tři mláďata (jeden samec a dvě samičky) se narodila pětiletým fosám jménem Shala a Isalo v červenci. O jménech pro malou trojici ošetřovatelé budou teprve rozhodovat. Fosy dorůstají délky 1,8 metru od konce ocasu po špičku nosu a váží až 12 kg. Jsou vzdálenými příbuznými mangusty. Fosy jsou ohroženým druhem.

„Ačkoli je ještě na nějaké závěry brzy, všechna mláďata si vedou skvěle. Jsou plná sebedůvěry, když se učí lézt po stromech a společně prozkoumávají svět. To vše pod dohledem své maminky. Narození trojčat je velký důvod k oslavě. Nejenže jsou to první mláďata, která se kdy narodila v naší zoo, ale jejich narození nám umožní zjistit více o jejich chování během jejich růstu,“ uvedla ošetřovatelka Rachael Boatwright pro bbc.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze