Videokonference dnes řešíme všichni, jak to ale vypadá v profesionální sféře?

Videokonference dnes řešíme všichni, jak to ale vypadá v profesionální sféře?
Fotografie: Logitech
  • Předpokládá se, že v hybridním režimu zůstane 30 až 70 % zaměstnanců
  • Logitech přichází s řadou inovací pro videokonference
  • Logitech Rally Bar je hlavním představitelem nové modelové řady videokonferenčních řešení

Videokonference se v posledním roce staly základním prostředkem firemní komunikace. S ohledem na nutnost minimalizace osobního kontaktu nahradily nejen létání na mezistátní schůzky, ale také interní firemní porady i běžné obchodní jednání s partnery. Studie navíc ukazují, že se situace nezmění ani v budoucnosti, kdy už nebudou pandemická opatření potřebná. Virtuální schůzky a hybridní provoz kanceláří totiž přinesl úsporu času i prostředků, čímž zvyšuje efektivitu a výnosnost napříč odvětvími. Nemusí se přitom jednat pouze o schůzky obchodníků, rozmach komunikace prostřednictvím videohovorů lze pozorovat i ve školství či medicíně. Očekává se, že 30 až 70 % zaměstnanců bude nadále pracovat v hybridním režimu. Není tedy překvapivé, jak rychle vzrůstají nároky na jednoduchost obsluhy i kvalitu přenosu zvuku a obrazu.

Rally Bar Mini

Odpověď na tuto poptávku se tak snaží nabídnout nejen výrobci zařízení pro běžné uživatele, ale také společnosti, vybavující zasedací místnosti jako Webex, Cisco a Logitech. Právě poslední jmenovaná se v posledních letech stala díky originálním inovacím světovou jedničkou na poli videokonferencí. Kromě spotřebitelských produktů nabízí škálovatelná řešení pro videokonference společnostem všech velikostí. Od nejmenších kanceláří, které již dnes používají Logitech MeetUp, po větší zasedací místnosti, které ocení příchod produktů Logitech Rally Bar a Rally Bar Mini.

Rally Bar Mini

„Videokonferenční prostory jsou dnes jedním ze základních požadavků našich klientů. Velmi nás proto těší, že novinky společnosti Logitech nabízí flexibilní nastavení videokonferencí a umožňují připojení našich klientů během okamžiku,“ říká Martin Holý, Head of Growth společnosti Scott.Weber Workspace, která se specializuje na poskytování flexibilních kancelářských prostor a prémiového coworkingu.

Rally Bar Mini White

Běžné náklady na vybudování konferenční místnosti s vybavením pro profesionální videoschůzky se v minulosti pohybovaly ve statisících korun, to se však nyní s příchodem nových produktů Logitech mění. I když pořád nejde o levnou záležitost, náklady jsou řádově jinde. Logitech Rally Bar je totiž možné zakoupit již za 110 990 Kč a v případě Rally Bar Mini je vstupní investice 77 490 Kč. Zařízení tak naleznou uplatnění nejen ve velkých korporacích, ale také v menších firmách či ordinacích lékařů, kteří jsou nyní nuceni konzultovat prostřednictvím internetu.

Rally Bar

Logitech Rally Bar je hlavním představitelem nové modelové řady videokonferenčních řešení společnosti Logitech. V kompaktním těle snoubí špičkové řešení audia i videa, doplněné umělou inteligencí zajišťující vysokou úroveň komunikace pro až 20 uživatelů. Díky integrovanému operačnímu systému dokáže pracovat i bez PC. Jediné připojení, které tak uživatel musí řešit, představuje HDMI kabel k zobrazovači, kterým se může stát televizor či projektor, napájení ze sítě a připojení k internetu.

Rally Bar

Výše uvedená řešení Logitechu představují ve srovnání s tradičními systémy dramatické zjednodušení instalace a obsluhy i snížení investice do vybavení zasedacích místností bez kvalitativních kompromisů. Špičková optika 4K kamery disponuje pětinásobným optickým a trojnásobným digitálním zoomem, který za všech okolností zajistí optimální záběr na všechny účastníky v místnosti. Je navíc uchycena v uložení, které umožňuje její natáčení v úhlu 25° a naklápění v rozsahu 15°, díky kterému bez problémů pokryje i větší zasedací prostory. Technologie RightSound zajišťuje perfektní zachycení hlasu každého mluvčího bez ozvěny a okolních ruchů i vyvážení hlasitosti projevu všech účastníků. O automatické nastavení optimálního záběru se stará technologie RightSight, která s pomocí sekundární kamery a umělé inteligence detekuje účastníky konference a udržuje je v záběru, ať již prezentují staticky, nebo se po místnosti pohybují. Vše pak uzavírá tradiční technologie společnosti Logitech RightLight, která zajišťuje přirozené barevné podání pleťových tónů i za zhoršených světelných podmínek.

Rally Bar Graphite

Některé z výše zmíněných technologií známe i ze spotřebitelských produktů, ale speciality jako automatické ladění záběru s pomocí umělé inteligence, integrovaný operační systém a profesionální optiku byste hledali marně. Je ale neoddiskutovatelné, že to vše se podepisuje na výsledném dojmu z komunikace obzvláště ve chvíli, kdy se videokonference stávají primárním komunikačním kanálem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze