Všimli jste si těchto chyb v seriálu Přátelé?

Všimli jste si těchto chyb v seriálu Přátelé?
Fotografie: unsplash.com
  • Seriál Přátelé patří k nejsledovanějším v historii
  • Během natáčení udělali filmaři chyby, kterých si každý nevšimne

Americký sitcom, který vymyslel David Crane a Marta Kauffman, je jedním z kultovních seriálů už více jak 20 let. Přátelé byli odvysíláni ve více než 100 zemích a stále si drží velmi dobrá místa v žebříčcích sledovanosti. V USA poslední epizodu sledovalo 51,1 milionů lidí. Seriál získal 152 různých nominací a mnoho z nich proměnil na ocenění. Za zmínku určitě stojí 7 cen Emmy a Zlatý glóbus. První epizoda byla odvysílána 22. září 1994, poslední 6. května 2004. Ale ani takový kultovní seriál se neobešel bez chyb. Jedná se spíše o technické chyby, kterých si může při sledování všimnout každý, ale v daném okamžiku se soustředíme spíše na příběh. Všimli jste si některé z nich i vy?

Chyby v seriálu

  1. V prvním díle, když přijde Rachel za Monicou do kavárny, seznamuje se s Joeym, Phoebe a Chandlerem. Rachel Chandlera ale z minulosti znala, jak nám v průběhu sledování ukázaly flashbacky. Proč se tedy seznamovali, jako by se nikdy předtím neviděli?
  2. V díle, kde Monica a Chandler odjeli na líbánky, jim volal Joey a Phoebe. Ti v tu chvíli sedí v jejich bytě u stolu, na kterém je v jednom záběru ozdobná mísa a v dalším špinavá miska. V několika střizích se tyto dvě věci v záběru prostřídají.
  3. V díle, kdy se Ross nastěhuje do bytu naproti, vidí Joey přes okno krásnou dívku a snaží se zjistit, v jakém bytě bydlí. Když na ni kouká z okna, má na sobě černý svetr se zipem, když pak hledá na chodbě ten správný byt, má na sobě vínovou košili, ale vzápětí, když Ross otevře dveře od bytu, má opět černý svetr se zipem.
  4. V deváté sérii jde Joey na konkurz, během kterého potřebuje na záchod, a tak mluví hrozně rychle a kroutí se. Podle názoru ostatních by přesně takto měl svoji roli hrát. Takže když jde na další zkoušku, vezme si u Monicy v lednici několik plechovek a lahví s pitím, v dalším záběru ale už nedrží žádné lahve, ale pouze plechovky.
  5. Poté, co Rachel porodila, tráví všichni čas v nemocnici a postupně se u Rachel na pokoji střídají. V jedné scéně, kdy je na pokoji zdravotní sestra, Ross a Joey, sestra odchází a zavírá za sebou dveře, když chce odejít Joey, jsou dveře otevřené.
Přátelé (Friends)

Zajímavosti

  • Když Phoebe čekala trojčata, byla těhotná i ve skutečnosti. I přesto musela nosit na břiše vycpávky, aby její břicho vypadalo ještě větší.
  • Každý herec si dohromady za celé natáčení vydělal 88,82 milionů dolarů.
  • Před dvěma lety vyšla na HBO Max speciální epizoda, ve které si všichni herci sešli a podívali si o natáčení.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze