Vybíráme nejlepší čističky vzduchu do 10 000 Kč

Vybíráme nejlepší čističky vzduchu do 10 000 Kč
Fotografie: Martin Fajmon, fZone.cz
  • V dnešním výběru se zaměříme na čističky vzduchu do hranice 10 tisíc korun
  • Ve výběru dominují čističky Xiaomi, dostalo se i na zástupce Electrolux a Philips
  • Čističky zaujmou funkcemi i možností vzdáleného ovládání

V našem dalších výběru se tentokrát zaměříme na ty nejlepší čističky vzduchu, a to do cenového stropu 10 000 Kč. Čistička vzduchu neslouží pro okrasu, ani nejde čistě o moderní doplněk, jsou domácnosti, například s alergiky, pro které jde prakticky o nezbytnou součást zařízení. V dnešním přehledu se zaměříme na ty nejlepší z nejlepších, které můžete do cenového stropu 10 000 Kč pořídit.


Xiaomi Smart Air Purifier 4 Pro a 4 Lite


Značku Xiaomi má s čističkami spojenou nejeden z nás, v nabídce má aktuálně dva zajímavé kousky – model Smart Air Purifier 4 Pro a Smart Air Purifier 4 Lite. Začneme první jmenovanou, tedy modelem Smart Air Purifier 4 Pro. Ten za cenu okolo 7 tisíc korun nabídne opravdu mnoho. Tak zprvu, obsahuje HEPA filtr s efektivitou 99,97 % a 3 režimy výkonu, nechybí ani automatický režim, který reaguje na okolní znečištění pomocí senzorů na zadní straně. Čističku můžete ovládat vzdáleně díky aplikaci Mi Home, nebo .

Čistička se hodí i pro domácnosti se zvířecími mazlíčky, konkrétně ze vzduchu odstraňuje prach, kouř, srst domácích zvířat, spóry plísní, pylu, pachy, choroboplodné zárodky a viry. Disponuje duálním senzorem PM2.5/PM10 a zvládá ionizaci vzduchu, stejně tak umí změřit teplotu a vlhkost. Je vhodná do prostoru 60 m² (vyčistí 500 m³ vzduchu za 1 hodinu).

Model Smart Air Purifier 4 Lite je vhodnější do menších prostor, konkrétně o velikosti zhruba 43 m², zvládne totiž vyčistit 360 m³ vzduchu za 1 hodinu. Má PM2.5 senzor, nechybí ji senzor vlhkosti a teploty. Pochopitelně disponuje i HEPA filtrem, který vyčistí více než 99 % všech alergenů. Potěší i cenou okolo 4 tisíc korun.

Electrolux Pure A9


Electrolux Pure A9 je zřejmě tou nejelegantnější čističkou vzduchu, kterou si do 10 tisíc korun můžete pořídit. Na pohled vypadá báječně, oceňujeme použití kvalitních materiálů a kombinace speciální textilie spolu s kovem působí nadčasově.

Rychlost průtoku vzduchu je 485 m³/hodinu, běžně velkou místnost okolo 20 m² a výšce stropů 2,5 metru zvládne zařízení vyčistit do 10 minut. Zvlášť užitečná pak může být čistička pro majitele domácích mazlíčků – zde je ovšem dobré zvolit vhodný filtr, v tomto případě konkrétně FRESH360. Předinstalovaný filtr BREEZE360 je zlatou střední cestou. Filtr BREEZE360 bojuje proti mikroskopickým částicím, kdy zachytí 99,5 % částic až do velikosti 0,3 mikronu.

Výhodou je i vrstva vysoce porézních kuliček z aktivního uhlíku, které zajišťují vynikající absorpci pachů a plynů, běžně se nacházejících v domácím prostředí. Filtry obsahují také přirozeně účinný antibakteriální prostředek, který neutralizuje bakteriální enzymy na buněčné úrovni, eliminuje až 99,9 % bakterií nalézajících se v domácnosti a brání jejich dalšímu množení. Čističku pořídíte těsně pod hranicí 10 000 Kč.

Philips AC2958/53 Series 2000


Další zajímavou čističkou je model AC2958/53 od značky Philips. Za cenu kolem 10 tisíc korun nabídne slušný výkon i povedený design. Vhodná je do prostor kolem 40 m², rychlost čištění činí 380 m³ za hodinu. Zachycuje aerosoly včetně těch, které mohou obsahovat respirační viry. Chrání před bakteriemi, viry, pyly, prachem, chlupy domácích zvířat, roztoči, plyny, pachy a dalšími škodlivinami. Prostor 20 m² vyčistí během 6 minut.

I Philips nabízí informativní displej, zobrazuje hladinu alergenů a částic PM2.5 v číselné formě a také pomocí intuitivního barevného kroužku. Čističky vzduchu Philips mají 3vrstvé HEPA filtry NanoProtect s aktivním uhlím a předfiltrem, díky kterým odstraní 99,97 % částic i o velikosti pouhých 0,003 mikronů. Můžete si také vybrat ze 4 úrovní rychlosti: Spánek, rychlost 1, 2 a Turbo.

Pokud přenecháte čištění automatickém režimu, čistička bude díky senzoru reagovat na okolní podmínky i na ty venkovní, ty čistička zjistí díky napojení na aplikaci Air+.

Hoover H-PURIFIER 700


Design čističky Hoover H-PURIFIER 700 na první pohled nemusí zaujmout, z vlastní zkušenosti však můžeme potvrdit, že v reálu působí velmi elegantně a technicky. Za cenu kolem 7 tisíc korun získáte opravdu povedenou čističku vzduchu, která vyčistí až 330 m³ vzduchu za hodinu. Třístupňový filtr H-TRIFILTER zaručuje odstranění až 99,97 % částic do velikosti 0,1 mikronu. Každá ze tří vrstev filtru plní jinou specifickou funkci a poskytuje ochranu před všemi znečišťujícími látkami v interiéru.

Vnější omyvatelný filtr zachycuje největší částice. HEPA filtr H13 odstraňuje nejjemnější částice, roztoče, plísně a pyly. Aktivní uhlíkový filtr odstraňuje nebezpečné plyny včetně těch pocházejících z dopravního znečištění a zbytkové výpary z vaření, sprejů a cigaret.

Čistička Hoover hlídá i úroveň vlhkosti, teplotu množství částic PM2.5, PM10 a VOC, což jsou těkavé látky. Přes aplikaci hOn nastavíte nejen rychlostní režimy, ale i funkci zvlhčovače či aroma difuzéru. Mezi dnešními čističkami jde o velmi originální produkt, přičemž funkce zvlhčovače a difuzéru je jednoduše výjimečná. Samozřejmostí je displej, skrze který čistička informuje o zamoření nečistotami i o okolní teplotě a vlhkosti. Velkou zajímavostí je funkce H-Biotics, kterou lze aktivovat skrze aplikaci, nebo přímo skrze displej čističky. Funkce uvolňuje do vzduchu roztok probiotik, které se uchytí na površích a tím je i desinfikují.


Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze