William Shatner navštívil vesmír a napíše o tom písničku

William Shatner navštívil vesmír a napíše o tom písničku
Fotografie: Blue Origin
  • Let NS-18 proběhl přesně podle plánu
  • William Shatner se stal nejstarším člověkem, který navštívil kosmos
  • Podívejte se na rozhovory, ve kterých popisuje svůj neuvěřitelný zážitek

Seriál Star Trek se pro kapitána Kirka stal realitou. 90letý William Shatner, který tuto postavu ze známé sci-fi série ztvárnil, byl totiž součástí mise NS-18, díky tomu se stal nejstarším člověkem, který navštívil vesmír. Předběhl dokonce 82letou držitelku rekordu Wally Funk.


Suborbitální let společnosti Blue Origin, který trval něco málo přes 10 minut, připadl na 13. října a proběhl přesně podle plánu. Po třech minutách od startu se kapsle RSS First Step oddělila od rakety a vystoupala do výšky 106 kilometrů. New Shepard mezitím přistál kolmo na předem stanoveném místě a posléze se na Zem vrátil i modul s posádkou.

Čtyřčlenná posádka vyvolených se k hranici vesmíru dostala v rámci druhé výpravy společnosti Blue Origin. Shatnerův tým doplnili další tři lidé, mezi kterými byla i viceprezidentka společnosti Blue Origin Audrey Powers a dva platící zákazníky, kteří jsou důkazem toho, že vesmírný turismus bude mít v budoucnu smysl.

Bývalý kapitán Kirk byl z letu samozřejmě naprosto unešený a prohlásil, že zažil něco neuvěřitelného. Právě z tohoto důvodu má v plánu o svém zážitku napsat písničku, pomocí které navždy zachytí všechny drahocenné dojmy. Pokud vás jeho pocity a zkušenost z vesmíru zajímá, můžete se podívat třeba na The Tonight Show nebo rozhovor pro TODAY.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze