Zpíváte si rádi ve sprše? Tenhle gadget musíte mít

Zpíváte si rádi ve sprše? Tenhle gadget musíte mít
Fotografie: kickstarter.com
  • Shower Power je netradiční elektronika do koupelny
  • Funguje jako bezdrátový reproduktor
  • Unikátní je však způsob, jakým získává energii

Elektronika a voda se nemají moc rádi, a tak patří vany a sprchové kouty k posledním místům v našich domácnostech, kde se bez našich pomocníků musíme obejít. To se však snaží změnit crowdfundingový projekt Shower Power.

Na první pohled vypadá jako další vodotěsný bezdrátový reproduktor, jakých na trhu naleznete spousty. Tento se od nich však odlišuje způsobem, jakým získává energii. Nemusíte myslet na jeho nabíjení, protože se nabíjí sám pokaždé, když se začnete sprchovat. Našroubujete jej mezi hlavici a přívod vody a proud při sprchování roztočí malou turbínu. Stejným principem jako ve vodní elektrárně se tak vyrobí proud k napájení integrovaného akumulátoru.

Zbytek je stejný jako u kteréhokoli jiného bezdrátového ozvučovače – hudbu si pouštíte z mobilu a pomocí několika tlačítek na těle reproduktoru můžete ovládat její hlasitost nebo přeskakovat skladby. V případě, že máte netradičně umístěnou sprchovou hlavici, je na místě připlatit dalších 15 dolarů (asi 400 korun s daní) za dálkové ovládání. Samotný reproduktor pak stojí 59 dolarů (asi 1 600 korun s českou DPH). K výsledné částce je potřeba přičíst zhruba dalších 15 dolarů za poštovné.

Nejedná se však o klasický nákup, ale o podporu projektu na platformě kickstarter.com. Ta však podle posledních informací míří do úspěšného konce a distribuce by měla začít v nadcházejících týdnech.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze